'Maradona verdiende miljoenen, maar stierf arm'

29 november 2020, 11:54   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Als topvoetballer hoef je nauwelijks verlegen te zitten om geld, is het algemene denkbeeld. Toch stierf de Argentijnse voetbalgod afgelopen woensdag 'in armoede'. Uit Argentijnse geruchten blijkt dat er nog 'slechts' 85.000 euro op zijn rekening stond, terwijl hij als voetballer bij onder meer FC Barcelona en Napoli én als coach in het Midden-Oosten jaarsalarissen kreeg van meer dan een miljoen.

Daar was de Argentijn overigens zelf schuldig aan. "Maradona had een gat in zijn hand, maar veel van zijn geld werd ook min of meer gestolen door misleiding. Het enige wat men hoefde te doen was vragen en Diego gaf", vertelt journalist Luis Ventura in het Argentijnse televisieprogramma Fantino a la Tarde. Dat beaamt zijn advocaat Angelo Pisani. "Als je wil weten waar het geld van Maradona heen is gegaan, moet je praten met de mensen die hem omringden en misbruikten."

Het is overigens niet zo dat voor zijn nabestaanden niets overblijft. Argentijnse media schrijven dat Maradona in het bezit was van onder meer veel onroerend goed, auto's en sieraden. Dat heeft naar verluidt een waarde van 165 miljoen euro. Maradona overleed afgelopen woensdag op zestigjarige leeftijd aan de gevolgen van een hartstilstand.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen