Zidane moedeloos na nieuw verlies: "Dat baart me zorgen"

29 november 2020, 08:58

Zinédine Zidane zuchtte eens diep, na afloop van het verloren thuisduel met Deportivo Alavés. Opnieuw verspeelde Real Madrid kostbare punten in strijd om de Spaanse landstitel. De regerend kampioen faalde opnieuw en zag de achterstand op verrassing Real Sociedad oplopen tot zes punten. Dat leidde tot frustratie bij de Franse succescoach.

"Ik heb hier geen verklaring voor", sprak de wanhopig klinkende Zidane na afloop op de persconferentie. "We wisselen goede wedstrijden af met slechte wedstrijden. Ik weet niet waarom we drie dagen geleden goed speelden en het onszelf nu zo moeilijk maken." Zidane trok het boetekleed zelf aan. "Ik ben de trainer, dus dit is mijn fout. We gaan geen excuses verzinnen. We speelden slecht, zeker in het begin. We konden er daarna niet genoeg aan veranderen. We hebben moeite om de dynamiek van een wedstrijd te veranderen en dat baart me zorgen."

Al na vijf minuten opende Alavés de score vanaf de strafschopstip. Omdat doelman Tibaut Courtois even later pijnlijk in de fout ging, moest Real Madrid in de achtervolging. Daar slaagde het niet in. Verder dan een aansluitingstreffer van Casemiro kwam De Koninklijke niet. Real Madrid staat vierde in de competitie. Stadgenoot Atlético kan bij een zege het verschil naar negen punten brengen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen