Brood genoot van rentree Kishna: "Overwinning op zichzelf"

Brood genoot van rentree Kishna: "Overwinning op zichzelf"

28 november 2020 – Met een goed resultaat tegen sc Heerenveen heeft Ruud Brood de zure nasmaak van zijn pijnlijke debuut een beetje weg kunnen spoelen. Na de 6-0 nederlaag tegen Sparta van vorige week pakte zijn ADO zaterdagavond knap een punt tegen de subtopper (1-1). "Het was beter dan vorige week", glimlachte de trainer na afloop."Ik heb het wel intensief beleefd", vertelde Brood aan FOX Sports. "We speelden tegen een behoorlijk team. De eerste helft speelden we wat verder vooruit door de voorsprong. We maakten een goede goal. Het is jammer hoe we het weggaven, maar dat is ook de kracht van Heerenveen geweest. We hebben redelijk vanuit de organisatie gespeeld en alles eraan gedaan om een punt te behouden."

Brood merkte dat zijn ploeg na de blamage van vorige week op momenten nog wat onrustig was. "We hadden soms best tijd om een goede bal te geven, maar we probeerden al heel snel een moeilijke keuze te maken", zag hij. "Dat moet beter worden uitgevoerd, maar in z'n algemeenheid was dit een goede stap. Dat merk je ook in de kleedkamer. Ze zien: dit moet een vervolg krijgen. We zullen vast nog wel eens onderuit gaan, maar dit is de basis."

Lees ook: Heerenveen bijt zich stuk op stug ADO Den Haag

De schijnwerpers waren in het bijzonder gericht op Ricardo Kishna. Al na een half uur spelen viel David Philipp, maker van de openingstreffer, geblesseerd uit. Hoewel hij al meer dan drie jaar geen wedstrijd meer speelde, liet Brood Kishna een uur meedoen. "Hij was mijn optie nummer één", vertelde hij over die keuze. "Hij komt van ver. Ik had in mijn hoofd: als hij het niet volhoudt, wissel ik hem gewoon weer terug. Ik heb ook gezegd: 'ga maar spelen en geniet er ook van'. Zou hij er fysiek helemaal doorheen gaan, dan hadden we ook nog andere opties."

Het rentree van de 25-jarige aanvaller was een emotioneel moment. "Ik vind het sowieso prachtig: spelers die van ver komen, zich kwetsbaar opstellen, een bepaald doel voor ogen hebben. Dat is niet makkelijk, dus we verwachten er nog niet alles van. Het gaat stapsgewijs. Andere jongens willen hem helpen, en andersom. Dat vind ik mooi, want daar kunnen we ook mee verder. Het is mooi om te zien dat Ricardo vandaag ook een goede overwinning op zichzelf heeft behaald en een stap heeft gezet."

Lees ook: Kishna emotioneel bij rentree: "Ik voel me weer mens"

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 26 januari 2021

  2. maandag 25 januari 2021