PSG morst weer en zet de deur open voor Lille en Botman

28 november 2020, 23:10

In de Champions League boekte Paris Saint-Germain deze week een goed resultaat door te winnen van RB Leipzig, maar de vorm was zaterdag alweer verdwenen bij het sterrenensemble. Op eigen terrein bleef het team van Thomas Tuchel tegen Bordeaux steken op een 2-2 gelijkspel. Vorige week verloor het al met 3-2 bij AS Monaco.

Met Mitchel Bakker die negentig minuten speelde in de basis, keek PSG al snel tegen een achterstand aan. Timothee Pembele bewees de thuisploeg een slechte dienst door de bal in eigen doel te werken. PSG, dat begon met Neymar en Kylian Mbappé in de basis, kwam vervolgens na 27 minuten spelen weer op gelijke hoogte. Neymar benutte een penalty en dat kwam hard aan bij Bordeaux. De middenmoter was de kluts kwijt en kreeg een minuut later weer een goal tegen. Ditmaal drukte Moise Kean, die in de basis stond, af: 2-1.

Bij PSG waren de gedachten mogelijk al bij de wedstrijd tegen Manchester United in de Champions League, want daarna ging het weer mis. In de tweede helft werden er bij Bordeaux drie wissels doorgevoerd in de 58ste minuut en dat betaalde zich meteen uit. Yacine Adli was één van de invallers en hij veegde koud in het veld de bal geweldig tegen de touwen. Het was een geweldige goal van de jongeling. Voor hem was scoren tegen PSG extra speciaal omdat hij eerder bij die club had gespeeld.

PSG slaagde er vervolgens ondanks enkele wissels niet meer in om de winnende te maken. De koploper heeft drie punten meer dan het Lille van Sven Botman, dat zondag uit tegen Saint-Etienne speelt. Bij winst komt Lille dus op gelijke hoogte met de regerend kampioen.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!