Lukkien beleeft slechte avond: "We kunnen beter dan dit"

Lukkien beleeft slechte avond: "We kunnen beter dan dit"

28 november 2020 – Op de bank bij FC Emmen was Dick Lukkien zaterdag zichtbaar ontevreden. De trainer van de ploeg die nog altijd niet heeft gewonnen in dit seizoen, zag zijn team met 0-5 verliezen van Ajax. De trainer zag dat Ajax het goed deed, maar vond dat zijn mannen de vorm niet hadden.Dat Emmen verloor van Ajax, vond de trainer geen schande. Wel had zijn team volgens Lukkien meer weerstand kunnen bieden. "Ik vind dat we absoluut beter kunnen dan we vandaag hebben laten zien. Ajax is ook wel gewoon heel erg goed, dus het is een combinatie van die factoren waardoor wij vanavond een hele gelaten wedstrijd hebben gespeeld. We hebben ons absoluut niet van onze beste kant laten zien", vertelt de trainer aan FOX Sports.

Vooraf had Lukkien stiekem gehoopt op een stunt. "Je weet dat ze tussen twee Champions League-wedstrijden in zitten, dus we hadden afgesproken om de boel compact te houden. We wilden klein verdedigen, maar er wel bovenop zitten. Dat hebben we nooit voor elkaar kunnen krijgen. Het was niet klein genoeg. Ook met hun diepte hadden we moeite. Wij waren vanavond absoluut niet goed. Ik vond ons aan de bal ook heel gelaten. De tegenstander was aan de bal heel erg goed en als ze de bal verloren, zaten ze er ook bovenop. Dan lijkt het ook heel gelaten en knullig van onze kant. Na de pauze was het wel iets beter, maar lang niet goed genoeg. Het was een verloren avond."

Emmen staat onderaan, met slechts drie punten uit tien duels. Gewonnen is er nog altijd niet. "We moeten beseffen dat niet heel veel ploegen dit op de mat kunnen leggen tegen ons. Aan de andere kant moeten we ook beseffen dat het wel een repeterend verhaal is dat we te simpel de goals tegen krijgen. We moeten het nu laten zien tegen tegenstanders die iets minder goed zijn dan Ajax."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 15 januari 2021

  2. donderdag 14 januari 2021