Ten Hag looft 'hongerig' Ajax: "Ze stralen plezier uit"

Ten Hag looft 'hongerig' Ajax: "Ze stralen plezier uit"

28 november 2020 – Na een nieuwe ruime Eredivisiezege prijst Erik ten Hag zich gelukkig met zijn Ajax. Zijn ploeg won met 0-5 van FC Emmen en staat na tien wedstrijden op een doelsaldo van liefst 42 voor en vijf tegen. Na afloop sprak de trainer met lof over de 'hongerigheid' van zijn ploeg."Dat is goed om te zien", zei Ten Hag tegen FOX Sports over die hongerigheid. "We hebben het zeer goed aangepakt tegen een compact Emmen. Als je er dan een aantal keer doorheen speelt en je komt op voorsprong, ziet zo'n wedstrijd er uiteindelijk eenvoudig uit, maar dat ligt natuurlijk wel aan ons." De trainer was lovend over hoe zijn ploeg voor de dag komt in dit soort wedstrijden. "Ze willen goals maken, hebben er plezier in en stralen dat ook uit."

Hoewel Ajax koploper is en erop los scoort in de Eredivisie, wil Ten Hag niet op de zaken vooruit lopen. "De weg is nog ongelofelijk lang. We moeten nog tegen de topploegen spelen, het is allemaal veel te voorbarig. We moeten vooral blijven werken aan ons spel en dan zien we aan het eind van de rit wel of we dan bovenaan staan. We moeten nu van wedstrijd naar wedstrijd bekijken en van wedstrijd naar wedstrijd verbeteren."

De eerstvolgende wedstrijd waar de ploeg zich op kan gaan richten is niet de minste; dinsdag wacht het belangrijke Champions League-uitduel tegen Liverpool. Op wie de oefenmeester dan kan rekenen, is nog even de vraag. "Er zijn een aantal jongens met kleine klachten. Gravenberch, Mazraoui en ook Klaassen had wat klachten. We hebben vandaag kunnen doen wat we graag zouden willen doen", doelde hij ook op het uit voorzorg wisselen van Gravenberch en Mazraoui. Daley Blind moest het duel in Emmen in zijn geheel aan zich voorbij laten gaan. Ook bij hem is het - net als bij het andere drietal - afwachten of hij kan spelen dinsdag. "Ik verwacht van wel, maar dat zeg ik niet met honderd procent zekerheid."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 27 januari 2021

  2. dinsdag 26 januari 2021