Everton verliest tegen Leeds opnieuw na late goal Raphinha

Everton verliest tegen Leeds opnieuw na late goal Raphinha

28 november 2020 – Everton heeft de goede vorm van het begin van het seizoen nog niet terug gevonden. Zaterdagavond werd in eigen huis met 0-1 verloren van Leeds United. Raphinha maakte tien minuten voor tijd op fraaie wijze de enige treffer van de wedstrijd. Het 2-2 gelijkspel in de Merseyside Derby tegen Liverpool gold als kantelpunt in het huidige seizoen van Everton. Het was pas het eerste puntverlies van het seizoen, maar de club zou de drie wedstrijden die volgden allemaal verliezen. Vorige week wist het de rug te rechten door met 2-3 te winnen bij Fulham. Die zege had zaterdagavond een goed vervolg moeten krijgen tegen Leeds, maar dat liep anders.

De twee ploegen waren goed in balans en doelmannen Jordan Pickford en Illan Meslier waren beiden een paar keer zeer belangrijk voor hun ploeg. Kort voor rust leek Richarlison dan toch de ban te breken voor Everton, maar de VAR keurde de goal af wegens hinderlijk buitenspel. Zo liet de openingstreffer lang op zich wachten, maar was het tien minuten voor tijd toch Raphinha die een gaatje vond. Hij wilde de bal opzij geven, maar zag plots dat de verre hoek open lag. Van twintig meter schuifde hij vakkundig de bal in de rechterhoek, waarmee hij Pickford kansloos liet en de wedstrijd besliste in het voordeel van de uitploeg.

Lang deed Everton mee om de bovenste plekken van de Premier League, maar die lijkt de ploeg nu echt uit zicht te raken. Na de nederlaag staat de club zesde met zestien punten. Leeds komt dichterbij de ploeg uit Liverpool; met twee punten minder staat de ploeg elfde in de competitie. 

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 26 januari 2021

  2. maandag 25 januari 2021