Van den Brom dendert door met Genk en wint ruim

28 november 2020, 20:23

Het KRC Genk van John van den Brom heeft de indrukwekkende winstreeks zaterdagavond uit bij Cercle Brugge weer voortgezet. In het Jan Breydelstadion won de ploeg met 1-5. Genk is daarmee voor even koploper van de Jupiler Pro League, maar daar kan concurrent Club Brugge later vanavond weer overheen.

Genk verkeerde - ook voor de komst van Van den Brom - al in uitstekende vorm. Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Cercle was de ploeg acht wedstrijden op rij ongeslagen. De laatste vijf wedstrijden werden er gewonnen, waaronder de debuutwedstrijd van Van den Brom, vorige week tegen Excelsior Moeskroen (4-1). De oud-trainer van FC Utrecht hoefde dan ook niet veel te veranderen. Dat deed hij ook niet.

Ook tegen Cercle begon hij weer in het 3-4-3-systeem waarin zijn voorganger Jess Thorup was geëindigd. Dat pakte wederom goed uit; al bij rust stond een tussenstand van 0-4 op het scorebord. Spits Paul Onuachu, die Cyriel Dessers op de bank houdt bij Genk, was goed voor twee doelpunten, Bryan Heynen en Junya Ito maakten er beiden één. Kort na rust deed Cercle iets terug via Dino Hotic, maar veel meer weerstand kon het Genk niet bieden. Theo Bongonda zette een kwartier voor tijd de eindstand van 1-5 op het scorebord. 

Na de zege is Genk even koploper van de Belgische competitie. Nummer twee Club Brugge kan die koppositie echter vanavond alweer terug veroveren. De ploeg van Noa Lang komt dan in actie tegen hekkensluiter Excelsior Moeskroen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen