Bayern wint, Dortmund maakt peperdure misstap en goal Dost

28 november 2020, 17:34

Met grote moeite heeft Bayern München de drie punten opgehaald tegen VfB Stuttgart. De topclub kwam weer op achterstand, maar boog het knap om en won uiteindelijk met 1-3. Die zege is veel waard, omdat naaste belager Borussia Dortmund op eigen veld verloor van degradatiekandidaat 1. FC Köln. RB Leipzig won wel en klimt over Dortmund heen.

VfB Stuttgart  - Bayern München 1-3

Borussia Dortmund  - 1. FC Köln 1-2

Borussia Dortmund heeft zich zaterdag een zeer slechte dienst bewezen in de competitie. Op eigen veld ging de topclub verrassend met 1-2 onderuit tegen 1. FC Köln, dat zeventiende stond en nog zonder zege was. Ellyes Skhiri was met goals in de negende en de zestigste minuut de grote plaaggeest voor Dortmund. Een kwartier voor tijd kwam Dortmund via Thorgan Hazard nog wel terug tot 1-2, maar verder kwam Dortmund niet. Het raakt zodoende enigszins achterop in de titelstrijd, omdat de concurrentie wel heeft gewonnen.

RB Leipzig - Arminia Bielefeld 2-1

Met dank aan een goede eerste helft heeft RB Leipzig de punten gepakt tegen laagvlieger Arminia Bielefeld. De Champions League-deelnemer sloeg al vroeg in de wedstrijd toe via Angeliño, die na een halfuur zijn zesde treffer van het seizoen produceerde. Kort na rust ging het helemaal mis achterin bij Bielefeld en van dat geschutter kon Cristopher Nkunku profiteren. Omdat Fabian Klos met zijn eerste van het seizoen een kwartier voor tijd wat terug deed namens de bezoekers, werd het nog even spannend. Leipzig sleepte de drie punten echter over de streep. De ploeg van Julian Nagelsmann klimt over Leverkusen en Dortmund heen en staat nu tweede, met twee punten minder dan Bayern. Justin Kluivert kwam overigens niet in actie.

Union Berlin - Eintracht Frankfurt 3-3

De meeste goals vielen zaterdag bij Union Berlin tegen Eintracht Frankfurt. Daar eindigde het in 3-3 en daar balen beide teams vermoedelijk van. Union kwam met 2-0 voor, maar zag de tegenstander door drie treffers langszij komen. De 2-3 werd gescoord door Bas Dost. Zijn late goal werd snel weer weggeveegd door Union, waardoor er bij 3-3 afgefloten werd.

Overige uitslag:

FC Augsburg - SC Freiburg 1-1

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen