Inter spoelt met ruime overwinning Champions League-kater weg

Inter spoelt met ruime overwinning Champions League-kater weg

28 november 2020 – Internazionale heeft zaterdag in de Serie A de nasmaak van de nederlaag tegen Real Madrid in de Champions League weggespoeld. Drie dagen na de 0-2 nederlaag tegen De Koninklijke boekte het team van trainer Antonio Conte een relatief eenvoudige zege bij Sassuolo. De topper die nooit echt spannend werd eindigde in 0-3.Een zege kon het team van Conte wel gebruiken na de nederlaag tegen Real Madrid. In de Champions League is Inter na vier wedstrijden al uitgeschakeld. De Italianen zullen in de laatste twee duels alle zeilen moeten bijzetten om Europees te overwinteren. In competitieverband presteert Inter beter, al doet de koppositie van aartsrivaal AC Milan wel pijn bij I Nerazzurri.

In Sassuolo trof Inter zaterdag een club die boven verwachting presteert. Het lukte de stuntploeg echter niet om het de club uit Milaan écht lastig te maken. Al na veertien minuten prijkte een 0-2 stand op het scorebord. Alexis Sánchez opende vroeg in de wedstrijd de score en even later gleed Sassuolo-verdediger Vlad Chiriches een voorzet van Arturo Vidal binnen.

Ondanks dat het balbezit voor Sasssuolo was, hield het Inter van basisspeler Stefan de Vrij relatief eenvoudig de vroege dubbele voorsprong vast. Toen Roberto Gagliardini er na een uur 0-3 van maakte, was de wedstrijd gespeeld. Inter stijgt door de zege naar de tweede plaats, Sassuolo zakt naar plek drie. Het was overigens pas de eerste nederlaag van het seizoen voor de Neroverdi.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 26 januari 2021

  2. maandag 25 januari 2021