Klopp ruziet met verslaggever: "Geef de antwoorden dan zelf"

28 november 2020, 16:39

Jürgen Klopp was niet te genieten toen hij vlak na het 1-1 gelijkspel van Liverpool en Brighton & Hove Albion de pers te woord stond. De Duitse trainer maakte een geïrriteerde indruk, ruziede met BT Sport-verslaggever Des Kelly en haalde nogmaals uit naar de Engelse omroepen.

Liverpool morste zaterdagmiddag punten nadat Brighton in blessuretijd een strafschop kreeg na een overtreding van Andy Robertson op Danny Welbeck. Na inmenging van de VAR werd de bal op de stip gelegd. Eerder in de wedstrijd had Liverpool de video-arbitrage ook tegen toen een doelpunt van Mohamed Salah vanwege buitenspel werd afgekeurd.

In gesprek met Kelly reageerde Klopp gefrustreerd toen het laatste penaltymoment ter sprake kwam. "Je probeert een headline te creëren. Dit probeer je altijd. Het was geen penalty, zeg ik vandaag. En met dat antwoord ben je niet tevreden. Wat wil je horen? Geef de antwoorden dan zelf."

Later in het interview werd Klopp gevraagd naar James Milner, die in de tweede helft uitviel met hamstringklachten. "Gefeliciteerd", luidde het cynische antwoord van Klopp. De Duitse trainer richtte zijn frustratie op de verslaggever omdat hij werkt bij een van de tv-omroepen waar Klopp onlangs al naar sneerde. De trainer vindt het belachelijk dat zijn ploeg vroeg op de zaterdag in actie moest komen nadat het donderdagavond nog in de Champions League speelde tegen Atalanta (0-2). De vele blessures bij zijn team wijt hij aan de propvolle voetbalkalender.

De BT Sport-verslaggever beet na de opmerking van Klopp van zich af en het gekibbel duurde nog een paar minuten voort.