Roda JC verlengt ongeslagen thuisreeks tegen Excelsior

Roda JC verlengt ongeslagen thuisreeks tegen Excelsior

28 november 2020 – Het Parkstad Limburg Stadion blijft vooralsnog een onneembare vesting dit seizoen. Roda JC verlengde zaterdagmiddag de ongeslagen thuisreeks door Excelsior te verslaan. De Limburgse formatie boog in eigen stadion een 0-1 achterstand om in een 3-1 overwinning.Wie anders dan Eerste Divisie-topscorer Élias Már Ómarsson opende in het Parkstad Limburg Stadion de score. Excelsior sloeg in de counter toe en de IJslandse spits was het eindstation van de aanval. Het was alweer zijn zestiende doelpunt in veertien wedstrijden. Belangrijk detail: geen van zijn goals maakte hij vanaf de strafschopstip.

Het lukte Excelsior niet om de voorsprong lang vast te houden. Halverwege de eerste helft kwam Roda JC op gelijke hoogte via Fabian Serrarens, die zijn eerste doelpunt in dienst van de club uit Kerkrade maakte. Hij prikte raak op aangeven van Thijmen Goppel. Na rust trok Roda JC de wedstrijd naar zich toe. Met enig fortuin zette Niek Vossesbelt zijn ploeg op voorsprong, waarna Goppel twintig minuten voor tijd de 3-1 maakte.

Door de zege komt Roda JC op twintig punten, evenveel als Excelsior. De clubs delen de zesde plaats, maar kunnen later in het weekend nog wel ingehaald worden door een aantal teams.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 26 januari 2021

  2. maandag 25 januari 2021