Dreigende Cambuur-crisis van baan: Smid komt toch niet

Dreigende Cambuur-crisis van baan: Smid komt toch niet

28 november 2020 – De onrust bij SC Cambuur lijkt in de kiem gesmoord. Erevoorzitter Ype Smid was door Stichting Cambuur als kandidaat naar voren geschoven om weer voorzitter van de RvC te worden, maar heeft dat aanbod naast zich neergelegd. Dat heeft alles te maken met de ontstane onrust.Directeur Gerald van den Belt dreigde met een vertrek bij de club, als Smid zou terugkeren. Ondanks dat de RvC een negatief advies uitbracht over Smid, wilde Stichting Cambuur hem alsnog als voorzitter aan het werk hebben. Smid heeft echter zelf bedankt, laat hij weten via de clubkanalen van Cambuur.

"De onrust die is ontstaan is niet in het belang van de club en dat moet altijd voorop staan bij iedereen. Om de rust te laten terugkeren trek ik mijn kandidatuur als voorzitter van de Raad van Commissarissen in en zal ik de club blijven steunen waar ik kan in mijn rol als Erevoorzitter en certificaathouder", vertelt Smid. Ook Harjan van Dam, die samen met Smid beoogd was om toe te treden tot de RvC, trekt zich per direct terug.

Trainer Henk de Jong maakte zich zorgen over de situatie, toen Smid aan boord dreigde te komen. Met name het vertrek van Van den Belt, die dus zou vertrekken bij de komst van Smid, zorgde voor frustratie bij De Jong. "Onze ere-voorzitter (Smid, red.) heeft geweldige dingen voor de club gedaan. Maar het loopt nu ontzettend goed, het staat als een huis. Als het stichtingsbestuur hiermee doorgaat, veroorzaakt dat onrust binnen de club. Van den Belt, daar gaat het mij om. Dat vind ik een van de beste bestuurders van Nederland", begon De Jong na de gewonnen wedstrijd tegen FC Den Bosch (3-1) voor de camera van FOX Sports.

De onrust is dus in de kiem gesmoord, nu Smid het aanbod naast zich neer heeft gelegd.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 26 januari 2021

  2. maandag 25 januari 2021