Liverpool morst punten na VAR-pech richting duel met Ajax

Liverpool morst punten na VAR-pech richting duel met Ajax

28 november 2020 – Liverpool heeft de generale repetitie voor de ontmoeting met Ajax in de Champions League van dinsdag gelijkgespeeld. Op bezoek bij Brighton & Hove Albion leken The Reds zaterdagmiddag op weg naar een minieme overwinning, maar door een late penalty eindigde het duel in 1-1. De VAR was Liverpool in het Amex Stadium tot twee keer toe niet gunstig gezind.Slechts twee en een halve dag na teleurstellende nederlaag in de Champions League tegen Atalanta (0-2) trad Liverpool vroeg op de zaterdagmiddag aan tegen Brighton & Hove Albion. Sadio Mané nam plaats op de bank, maar verder traden The Reds met hun sterkste spelers aan. Althans, de spelers die fit zijn. Liverpool heeft immers te maken met een overvolle ziekenboeg. Onder meer Virgil van Dijk, Joe Gomez, Trent-Alexander Arnold en Thiago Alcântara zitten in de lappenmand. Jordan Henderson keerde tegen Brighton terug in de selectie en werd in de rust ingebracht. Bij Brighton startte Joël Veltmaan.

Er gebeurde van alles in de eerste helft in het Amex Stadium. Liverpool begon sterk aan de wedstrijd en kreeg via Mohamed Salah de eerste kans, maar hij schoot naast. Langzaam maar zeker nam Brighton het initiatief over. Nadat Aaron Connolly oog in oog met Alisson Becker rakelings raak schoot, kreeg de thuisploeg een strafschop na een overtreding van Neco Williams. Neal Maupay ging achter de bal staan en stuurde weliswaar Becker de verkeerde kant op, maar schoot naast.

Daar bleef het niet bij voor Maupay. Een paar minuten na zijn gemiste strafschop moest hij met een blessure het veld verlaten. Vlak na het uitvallen van de Fransman leek Liverpool op voorsprong te komen via Salah, die in de counter toesloeg. Na het trekken van de welbekende buitenspellijntjes keurde de VAR het doelpunt van de Egyptenaar af. Salah bleek hoogstens een paar centimeter buitenspel te hebben gestaan. Zo zochten de teams met een 0-0 stand de kleedkamers op.

Liverpool leek in de tweede helft de wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken Na een uur schoot Jota, die de voorbije tijd wel vaker belangrijk is geweest voor zijn team, de 0-1 binnen. Nadat James Milner uitviel met hamstring, leek Mané met een rake kopbal de wedstrijd te beslissen. Ook zijn goal werd afgekeurd buitenspel. In de blessuretijd kreeg Liverpool het deksel op de neus. Na ingrijpen van de VAR kreeg Brighton een penalty na een vermeende overtreding van Andy Robertson. In tegenstelling tot Maupay schoot Pascal Gross vanaf elf meter wel raak.

Ondanks de remise neemt Liverpool de koppositie in de Premier League over van Tottenham Hotspur. De Londense club gaat weer aan kop als het zondag gelijkspeelt of wint tegen Chelsea. Liverpool kan zich na de teleurstellende remise opmaken voor het duel met Ajax, dat dinsdag op Anfield wordt gespeeld.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 26 januari 2021

  2. maandag 25 januari 2021