Koeman over Messi, De Jong, Dest en Maradona

Koeman over Messi, De Jong, Dest en Maradona

28 november 2020 – Ronald Koeman hoopt zondag met FC Barcelona een eerbetoon te brengen aan Diego Maradona. De Nederlandse trainer kan tegen Osasuna weer een beroep doen op Lionel Messi en Frenkie de Jong, die midweeks in de Champions League tegen Dinamo Kiev rust kregen. Achter de naam van Sergiño Dest staat nog een vraagteken.Zonder Messi en De Jong won Barça dinsdag in Oekraïne ook de vierde groepswedstrijd in de Champions League. "Messi en De Jong hebben goed kunnen uitsusten. Ze hebben bijna alles bij ons en het nationale elftal gespeeld. Om te voorkomen dat ze geblesseerd raakten, lieten we ze thuis. Ik hoop dat ze fris en energiek zijn tegen Osasuna", aldus Koeman zaterdag tijdens een persmoment.

Dest was één van de doelpuntenmakers in Kiev. Hij is een twijfelgeval voor zondag. "Morgenochtend nemen we een beslissing over hem. Het gaat de goede kant op, maar we moeten het afwachten. Het is niets ernstigs, maar hij was erg moe na de wedstrijd en had last van zijn been. We nemen geen risico met hem. Als hij fit is, speelt hij. Zo niet, dan speelt een ander."

Met goed spel tegen Osasuna hoopt Koeman zondag de woensdag overleden Maradona te eren. "Ik heb een keer tegen hem gespeeld, Barça tegen Sevilla. Ik herinner me dat Maradona later aan de warming-up begon en ik bijna meer naar hem keek dan me bezighield met mijn eigen warming-up. Voor mij was hij destijds de beste speler ter wereld. Het beste eerbetoon dat we aan hem kunnen geven, is laten zien wat we op het veld kunnen."

FC Barcelona bezet in La Liga de teleurstellende dertiende plaats. In acht wedstrijden veroverde de Catalaans club slechts elf punten.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 26 januari 2021

  2. maandag 25 januari 2021