Ibrahimovic legt uit wat hij zo aan Maradona waardeerde

28 november 2020, 13:24

Zlatan Ibrahimovic is bedroefd door het overlijden van Diego Maradona. Vol bewondering spreekt de 39-jarige spits van AC Milan in een onderhoud met Sky Sport Italia over de woensdag overleden Argentijnse voetballegende.

"Maradona is meer dan voetbal. Hij is een legende, een religie voor velen. Ik heb het geluk gehad dat ik hem in het echt heb mogen ontmoeten, met hem heb kunnen praten", begint hij. "Wanneer je denkt aan nummer 10, aan wie denk je dan? Maradona. Door Maradona wil men tegenwoordig met nummer 10 op het shirt spelen."

De huidige generatie kan nog veel leren van Maradona, stelt Ibrahimovic. "Het moderne voetbal bestaat tegenwoordig uit veel spelers die perfect proberen te zijn en nooit fouten maken. Maar om te leren en te groeien moet je juist fouten maken. Maradona volgde altijd zijn hart, daarom was hij zo geliefd. Ik beoordeel hem alleen op wat hij op het veld deed. Wat hij daarbuiten deed, gaat alleen hem aan. We moeten onthouden wat hij op het veld deed en daarvoor zal hij altijd herinnerd worden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen