Scherpen: "Ik besef dat ik toen een dun sprietje was"

Scherpen: "Ik besef dat ik toen een dun sprietje was"

28 november 2020 – Kjell Scherpen maakte ruim een jaar geleden de overstap van FC Emmen naar Ajax. Hoewel hij zijn officiële debuut in het eerste elftal van de Amsterdamse club nog niet maakte, heeft hij zich voor zijn gevoel sterk ontwikkeld. "Ik denk dat ik op alle fronten wel completer bent geworden."Dat zegt de boomlange doelman (2.04 meter) op de Ajax-website. "Dan moet je denken aan het keepende gedeelte, het fysieke gedeelte en het voetballende gedeelte. Daardoor voel ik mezelf comfortabeler in het doel en is mijn spel verbeterd", aldus de keeper, die een enorme fysiek groei heeft doorgemaakt. "Toen ik bij Emmen zat, dacht ik dat ik fysiek wel in orde was. Maar toen ik bij Ajax kwam, kwam ik in drie maanden tien kilo spiermassa aan. Als ik nu foto's terugzie van mezelf bij Emmen besef ik dat ik toen nog best een dun sprietje was."

Scherpen is erop gebrand om te laten zien hoe hij zich heeft ontwikkeld. Tot nu toe moet hij zich tevredenstellen met optredens in de Eerste Divisie bij Jong Ajax. "Ik hoop dat ik op de goede weg ben en dat kan laten zien aan de mensen die dachten dat dat niet zo was", zegt hij. "Mensen van buitenaf zien Ajax wel eens als een koude club. Maar de mensen die er zijn, zijn allemaal aardig en dragen je een warm hart toe. Het voelt als een familie. Het is een warme club."

Scherpen heeft geduld, maar wil meer dan alleen keepen in Jong Ajax. "Ik weet dat er nog stappen gezet moeten worden, dus dat is mijn belangrijkste doel voor dit seizoen. In mijn ogen kun je als keeper heel veel leren op trainingen. Als je bijvoorbeeld van Klaas Jan Huntelaar elke dag schoten op doel krijgt, die allemaal strak in de hoek gaan, kun je daar veel van opsteken. Wedstrijden zijn nodig om dat te kunnen laten zien, maar ik ben pas twintig en heb nog genoeg tijd om op die wedstrijden te wachten."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 27 januari 2021

  2. dinsdag 26 januari 2021