Bestuurlijke onrust bij SC Cambuur: "Hou de zaak nou rustig"

Bestuurlijke onrust bij SC Cambuur: "Hou de zaak nou rustig"

28 november 2020 – Het rommelt op bestuurlijk niveau bij SC Cambuur. Ype Smid is de beoogde nieuwe voorzitter, maar financieel directeur Gerald van den Belt ziet zijn terugkeer niet zitten. Van den Belt dreigt op te stappen en daar baalt Henk de Jong behoorlijk van."Onze ere-voorzitter (Smid, red.) heeft geweldige dingen voor de club gedaan. Maar het loopt nu ontzettend goed, het staat als een huis. Als het stichtingsbestuur hiermee doorgaat, veroorzaakt dat onrust binnen de club. Van den Belt, daar gaat het mij om. Dat vind ik een van de beste bestuurders van Nederland", begon De Jong na de gewonnen wedstrijd tegen FC Den Bosch (3-1) voor de camera van FOX Sports.

"Voor een trainer en de technische staf is Van den Belt een rustpunt binnen de club. Ik hoop dat hij binnen de poorten blijft, daar moeten we alles aan doen en daar moet het stichtingbestuur niet zomaar overheen stappen. Dan weet je niet wat een voetbalbedrijf inhoudt", aldus de trainer, die de wisseling van de wacht niet ziet zitten. "Het is onvoorstelbaar voor mij, hou de zaak nou rustig."

Sportief gaat het SC Cambuur voor de wind. De Leeuwarders staan met 31 punten uit 13 wedstrijden aan kop in de Eerste Divisie en kunnen een indrukwekkend doelsaldo overleggen (47 goals voor en 14 goals tegen).

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 27 januari 2021

  2. dinsdag 26 januari 2021