Speelstijl RB Leipzig bevalt Kluivert: "Lekker gas geven"

Speelstijl RB Leipzig bevalt Kluivert: "Lekker gas geven"

28 november 2020 – Justin Kluivert (21) heeft geen spijt van zijn overstap naar RB Leipzig. De vleugelaanvaller moet zich in Duitse dienst tot op heden vooral tevredenstellen met invalbeurten, maar geeft zichzelf de tijd. Het werken onder Julian Nagelsmann bevalt hem uitstekend."Het is wennen, zeker ook qua intensiteit, maar dat is iets wat mij ligt", zegt Kluivert in een interview met De Telegraaf. "Ik vind het top. Hoog druk zetten, lekker gas geven, vooruit. Dat is ook de reden waarom ik hier naartoe ben gegaan. Het is de stijl waar ik van hou. Ik ben heel blij met m'n stap, leer elke dag en ik zal in Leipzig ook nog heel veel gaan leren."

Kluivert maakte afgelopen zomer op huurbasis van AS Roma naar RB Leipzig. Bij de Italiaanse club was hij vrij plots op een zijspoor beland. "Voor de eerste coronaperiode ging het eigenlijk superlekker, ik speelde echt alles, op een paar blessuremomentjes na. Daarna speelde ik ineens heel weinig. Hoe dat kwam, dat weet ik nog steeds niet echt, haha. Maar dat gebeurt, zijn keuzes van de trainer. No hard feelings", aldus de tweevoudig Oranje-international

Ondanks dat Kluivert al een tijdje meeloopt, is hij nog altijd maar 21 jaar. "Dat vergeet men soms, maar dat heb ik zelf ook. Ik was 17 toen ik debuteerde bij Ajax en voor mijn gevoel kwam ik destijds makkelijk bij het eerste elftal. Ik was het gewend, vanuit de jeugd ben ik altijd snel doorgestroomd. Maar er komt een keer dat je ook tegenslagen meemaakt, wat denk ik bij een carrière hoort. Met Roma heb ik topmomenten gehad, maar ook mindere. Veel gespeeld en minder gespeeld. Dat hoort erbij", besluit Kluivert, die van de zeven wedstrijden die hij tot nu toe voor Leipzig speelde eenmaal in de basis startte.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 27 januari 2021

  2. dinsdag 26 januari 2021