Fortuna Sittard
0 – 0
Ajax

Weghorst kondigde bij teamgenoot zijn twee doelpunten al aan

Weghorst kondigde bij teamgenoot zijn twee doelpunten al aan

27 november 2020 – Wout Weghorst (28) is momenteel in bloedvorm voor VfL Wolfsburg. In de laatste zes wedstrijden maakte de Nederlandse spits even zoveel doelpunten. "Ik voel me goed en dat is een gevoel dat je zo lang mogelijk moet volhouden", vertelde de blije aanvaller na de derde zege op rij met zijn ploeg.Dat zei hij direct na het duel (5-3) voor de camera's van FOX Sports. "Soms weet je dat het jouw bal is en dat je gaat scoren", zei hij over het openingsdoelpunt, die voor de voeten van meerdere medespelers kwam. Weghorst kreeg de bal voor zijn voeten. Lachend: "En dan scoor je dus ook."

De Nederlandse aanvaller zat er sowieso goed in. "Ik had vooraf al het gevoel dat ik zou gaan scoren. Ik zei nog tegen een teamgenoot voor de wedstrijd dat ik er twee zou maken. Ik voelde me goed", aldus Weghorst, die twee doelpunten voor zijn rekening nam, een assist afgekeurd zag worden en bij de vijfde goal in blessuretijd als voorassist ook nog betrokken was.

"Het was al met al een geweldige avond voor ons team. Het was een spannende wedstrijd, maar uiteindelijk een mooie en terecht overwinning voor ons", toonde de spits zich tevreden. Met zijn doelpunt klom hij naar de gedeelde vierde plaats in de alltime topscorerslijst van VfL Wolfsburg (39 treffers), de plaats die hij vooralsnog met de gestopte Andrezj Juskowiak moet delen.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 24 januari 2021

  2. zaterdag 23 januari 2021