Fortuna Sittard
0 – 0
Ajax

Veurink staat open voor bondscoachschap: "Maar is aan KNVB"

Veurink staat open voor bondscoachschap: "Maar is aan KNVB"

27 november 2020 – Arjan Veurink (34) staat ervoor open om de opvolger te worden van Sarina Wiegman. De huidige assistent-coach van de OranjeLeeuwinnen, die vrijdagavond tijdelijk de taken overnam van de afwezige bondscoach, zou promotie binnen de technische staf zien zitten. Toch wil hij duidelijk niet op de stoel van de KNVB gaan zitten als het gaat om de opvolging van Wiegman, die na de Olympische Spelen naar Engeland vertrekt."Dit is niet het moment om hier over te praten, maar ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat voor mij de cirkel echt rond is als ik ooit bondscoach zou worden", laat Veurink desgevraagd weten tegenover De Telegraaf over de opvolging van Wiegman. "Het is aan de KNVB om hier meer over te zeggen."

Lees ook: USA-succescoach Ellis sluit opvolging Wiegman vooraf niet uit

Veurink heeft een succesvol verleden bij FC Twente Vrouwen, met wie hij viermaal landskampioen van Nederland. De assistent is bovendien al jarenlang betrokken bij de Leeuwinnen en was onderdeel van de technische staf die EK-goud en WK-zilver pakte. Wiegman was vrijdagavond niet aanwezig vanwege privé-omstandigheden: Veurink nam de honneurs waar, maar kon tegen Amerika een nederlaag niet voorkomen.

"Als je naar de kansenverhouding kijkt, dan was die ruim in het voordeel van de VS, maar ik sta hier met een goed gevoel", zei de bondscoach over de wedstrijd tegenover NU.nl. "We waren nieuwsgierig naar waar we staan en hebben nu kunnen zien wat beter moet om zo'n topland als de VS te kunnen verslaan. (…) Als wij balverlies leden, schakelde de VS meedogenloos. Daar moeten we van leren."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 24 januari 2021

  2. zaterdag 23 januari 2021