Fortuna Sittard
0 – 1
Ajax

Verheydt bezorgt Almere City een punt, maar niet de koppositie

Verheydt bezorgt Almere City een punt, maar niet de koppositie

27 november 2020 – Thomas Verheydt heeft Almere City FC vrijdagavond behoed voor een nederlaag op bezoek bij FC Volendam. De sterke spits maakte tot tweemaal toe een voorsprong van Het Andere Oranje ongedaan en bezorgde zijn ploeg zodoende een punt (2-2), maar de koppositie herovert Almere City daarmee niet: die moet het op doelsaldo aan SC Cambuur laten.Toch voelt het punt op bezoek bij FC Volendam wellicht als een kleine zege, want op het moment dat Verheydt bij de tweede paal de 2-2 tegen de touwen werkte uit een voorzet van Xian Emmers, was FC Volendam de betere partij. Jari Vlak had even daarvoor met een fraaie treffer van afstand bovendien opnieuw voor de voorsprong gezorgd in de tweede helft, waarin de thuisploeg sowieso iets sterker was.

Het elftal van Wim Jonk had de laatste twee duels al gelijkgespeeld na een hele sterke serie met vier zeges (en twintig goals!) op rij, terwijl Almere City zich na de domper tegen SC Cambuur goed had hersteld tegen Go Ahead Eagles. Vlak voor de gelijkmaker van Verheydt – die in de eerste helft ook nog twee kansen onbenut had gelaten – had Almere City overigens ook al wel wat kansjes gehad op de gelijkmaker.

Omdat beide ploegen weinig opschoten met een gelijkspel, knokte zowel Almere City FC als ook FC Volendam voor de overwinning in de eindfase. Die kwam er echter niet, waardoor SC Cambuur – zeker na het gelijkspel van NAC Breda eerder op de avond – de lachende derde is en aan kop van de Eerste Divisie blijft. Almere City FC, dat wel een wedstrijd meer gespeeld heeft dan de Leeuwarders, legt het op doelsaldo af.

Lees ookMoeizame zege SC Cambuur, NAC mist Van Hooijdonk

Helmond Sport – Jong PSV 1-0
Onderin deed Helmond Sport opnieuw goede zaken en zette het de goede lijn van de laatste weken voort. Een hele fraaie treffer van Karim Loukili bezorgde het elftal van Wil Boessen de tweede zege van de laatste drie duels - mede omdat Joël Piroe de lat nog raakte in de slotfase namens Jong PSV. Sowieso werd er in de laatste vijf officiële wedstrijden slechts eenmaal verloren door de Brabantse ploeg, die daarmee heel voorzichtig richting het linkerrijtje klimt.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 24 januari 2021

  2. zaterdag 23 januari 2021