Fortuna Sittard
0 – 1
Ajax

Weghorst stopt bijzondere reeks van Werder Bremen

Weghorst stopt bijzondere reeks van Werder Bremen

27 november 2020 – Wout Weghorst heeft VfL Wolfsburg vrijdagavond aan de overwinning geholpen. De Nederlandse spits nam tegen Werder Bremen twee doelpunten voor zijn rekening en had daarbij en groot aandeel in de uiteindelijke 5-3 zege, die de tegenstander na vijf (!) remises van 1-1 op rij weer eens een nederlaag toebrengt.De krankzinnige serie van vijf wedstrijden op rij met een 1-1 gelijkspel – gevolgd na twee achtereenvolgende zeges in Duitsland – van Werder Bremen werd al na 25 minuten doorbroken door John Brooks. De Amerikaanse verdediger werkte namelijk de 2-1 tegen de touwen, nadat Leonardo Bittencourt de score had geopend en Ridle Baku vanaf twintig meter met links snoeihard gelijk had gemaakt.

Via de vroeg ingevallen Kevin Möhwald, die later in het duel zijn tweede gele en dus rode kaart van het veld werd gestuurd, stond het na ruim een half uur opnieuw gelijk (2-2), waarna Weghorst de hoofdrol op zich nam. Nog voor rust zette hij van dichtbij de 3-2 op het scorebord en nadat Brooks de bal ditmaal in eigen doel had gewerkt, kopte de Nederlandse spits een klein kwartier voor het einde de 4-3 fraai diagonaal binnen. Vlak voor tijd werd een panklare assist van Weghorst nog teruggefloten vanwege een overtreding eerder in de aanval. Ook invaller Tahith Chong kon de heldenrol van zijn landgenoot niet meer ongedaan maken en in blessuretijd stuurde Weghorst ploeggenoot João Victor nog weg, die Bartosz Białek in staat stelde om Wolfsburgs vijfde te maken. 

Het waren bovendien het vijfde en zesde doelpunt van Weghorst dit seizoen, waarmee hij richting de topscorers sluipt – al zijn Erling Haaland (10) en Robert Lewandwoski (11) nog wel uit beeld. Ook klom hij naar de gedeelde vierde plaats in de alltime topscorerslijst van VfL Wolfsburg (39 treffer), de plaats die hij vooralsnog met de gestopte Andrezj Juskowiak moet delen. Bovendien zorgde Weghorst dus dat de bijzondere reeks van Werder Bremen ten einde komt en het nog altijd ongeslagen VfL Wolfsburg zich weer in de subtop van de Bundesliga meldt.  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 24 januari 2021

  2. zaterdag 23 januari 2021