Martens en Roord eensgezind: Oranje heeft te weinig gecreëerd

27 november 2020, 21:45

Lieke Martens heeft tegen de Verenigde Staten gezien dat de OranjeLeeuwinnen nog een hoop werk aan de winkel hebben. Oranje ging net als in de WK-finale met 0-2 ten onder en dat was geheel volgens de verhoudingen. "Het is duidelijk dat er zeker nog wel werk aan de winkel is en dat we echt wel dingen beter moeten doen."

Dat vertelde de aanvalster tegenover FOX Sports na de nederlaag vrijdagavond. Toch zag Martens ook goede dingen. "Met name aan de bal waren we wel steady", vond ze. "Maar je creëert niet zo veel." En als Oranje dan langer aan de bal was, dan kwam er vervolgens te weinig uit. "Of als we dan goed onder de druk uitkwamen, maakten we soms cruciale fouten, waaruit zij doelpunten konden maken. Soms moeten we zuiniger zijn aan de bal. Ja, we hebben genoeg dingen die we moeten verbeteren."

Jill Roord was eveneens kritisch op de Leeuwinnen tegenover Veronica. "Het was een andere wedstrijd dan de finale. Een andere ambiance, dus je kan het niet vergelijken", stelde de aanvalster. "We hebben af en toe meegevoetbald, maar wel te weinig gecreëerd. Maar we zijn meer aan de bal geweest dan in de WK-finale. Het is een hele goede testwedstrijd waar we staan. Dit was de eerste echte wedstrijd waarin je kan zien hoe ver we zijn. We zijn begonnen, maar moeten groeien om over een jaar – mochten we ze tegenkomen (op de Olympische Spelen, red.) – beter voor de dag te komen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen