Fortuna Sittard
0 – 1
Ajax

Moeizame zege SC Cambuur, NAC mist Van Hooijdonk

Moeizame zege SC Cambuur, NAC mist Van Hooijdonk

27 november 2020 – SC Cambuur is de nieuwe koploper van de Eerste Divisie. De ploeg van Henk de Jong won na de toppers tegen Almere City FC en De Graafschap vrijdagavond ook van laagvlieger FC Den Bosch, al maakte de Brabantse ploeg het de Leeuwarders moeilijker dan de concurrentie dat recentelijk deed (3-1). NAC Breda miste op bezoek bij TOP Oss clubtopscorer Sydney van Hooijdonk node: 0-0.  Hoewel SC Cambuur de laatste twee toppers in de Eerste Divisie winnend afsloot, stond het omdat het een wedstrijd minder had gespeeld dan Almere City FC nog niet bovenaan de ranglijst en kan het de koppositie later vandaag (vrijdag) ook weer verliezen aan de formatie uit Flevoland. Maar bij een zege wist SC Cambuur zeker dat het in elk geval voor even de nieuw aanvoerder van de ranglijst zou worden.

In de eerste helft was de normaliter zo fris voetballende ploeg uit Leeuwarden echter een stuk minder dan gebruikelijk: dat Kevin Felida de score opende namens de bezoekers was volgens het spelbeeld weliswaar verrassend, maar de gasten hadden al wel een paar waarschuwinkjes uitgedeeld aan de thuisploeg. Een verloren duel aan de rand van het zestienmetergebied leidde het openingsdoelpunt in van FC Den Bosch.

De bezoekers kregen in het restant van de wedstrijd nog wel wat kansen, maar na de openingstreffer werd het nog nadrukkelijker tegengehouden voor FC Den Bosch, Dat deed het lang erg goed, maar vlak voor de pauze ontsnapte Giovanni Korte, de man in bloedvorm, aan de verdediging van FC Den Bosch en zorgde voor oh-zo-belangrijke gelijkmaker voor SC Cambuur.

Door het grote onderlinge verschil was het echter wachten totdat SC Cambuur alsnog op voorsprong zou komen en dat gebeurde uiteindelijk via clubtopscorer Robert Mühren. De spits liet eerst nog twee uitgelezen mogelijkheden liggen, maar na een goede actie van invaller Issa Kallon schoot hij na ruim een uur alsnog de 2-1 binnen. Niet veel later besliste de van een blessure terugkomende Kallon het duel in Leeuwarden, waardoor SC Cambuur de nieuwe koploper is van de Eerste Divisie.

TOP Oss - NAC Breda 0-0
Extra goed nieuws voor SC Cambur kwam uit Oss, waar concurrent NAC Breda niet tot een zege kwam in de Brabantse Derby tegen het plaatselijke TOP. Clubtopscorer Sydney van Hooijdonk ontbrak vanwege een ongeluk eerder op de dag - de glazen douchedeur begaf het bij de spits thuis - en het talent werd node gemist. De ploeg van Maurice Steijn kreeg genoeg kansen, maar hielp net als de thuisploeg de vele kansen omzeep. Een kwartier voor tijd miste Mario Bilate bovendien een strafschop: normaliter is dat een klusje voor Van Hooijdonk, maar bij deze spelhervatting werd zijn afwezigheid nogmaals heel hard gevoeld.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 24 januari 2021

  2. zaterdag 23 januari 2021