FC Barcelona meldt principe-akkoord over inleveren van de lonen

FC Barcelona meldt principe-akkoord over inleveren van de lonen

27 november 2020 – FC Barcelona heeft eindelijk een akkoord bereikt met de advocaten van de spelersgroep en technische staf over het inleveren van de salarissen. In totaal doen de spelers een tijdelijke 'gift' van 122 miljoen euro, plus nog eens vijftig miljoen aan andere kosten waarop kan worden bespaard. Hoewel de spelers zelf nog hun goedkeuring moeten geven over het akkoord, lijkt een definitief akkoord nog slechts fomaliteit.De advocaten waren namelijk door de spelers ingeschakeld om te onderhandelen namens hen, nadat eerder de onderhandelingen keer op keer stukliepen. FC Barcelona zit in grote financiële nood en moet de loonlasten drastisch verlagen, maar alleen een viertal spelers – onder wie Frenkie de Jong – wilde tot dusver salaris inleveren. Zij tekenden bij en zagen dit jaar af van een deel van hun salaris, wat ze dan in de komende jaren alsnog terugkregen via een speciale regeling. Maar met de andere spelers zaten de gesprekken muurvast.

FC Barcelona spreekt van een 'principe-akkoord', dat de aanpassing van het salarisbudget dit seizoen al mogelijk maakt. Als de spelers en coaches akkoord geven, dan is er eindelijk witte rook vanuit Catalonië. De club zou door de coronacrisis al 300 miljoen euro aan omzet zijn misgelopen, waardoor het van de Primera Division flink moet bezuinigen op de loonlasten.

Lees ook: salarishuis Barcelona problematisch: bijna 300 miljoen euro in te leveren

Als er geen akkoord wordt bereikt, zou Barça in januari 2021 mogelijk failliet kunnen gaan. Messi zou een van de spelers zijn geweest met wie er geen akkoord gesloten kon worden, omdat hij niet wilde meewerken en bovendien een aflopend contract heeft. Voor hem is het dus onmogelijk om hetzelfde geld over een langere periode uit te smeren, omdat hij zijn verbintenis vooralsnog niet wil verlengen. Mogelijk is er hierbij dus een oplossing gevonden.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 16 januari 2021

  2. vrijdag 15 januari 2021