USA-succescoach Ellis sluit opvolging Wiegman vooraf niet uit

USA-succescoach Ellis sluit opvolging Wiegman vooraf niet uit

27 november 2020 – Jill Ellis, de voormalig bondscoach van de vrouwen van de Verenigde Staten, staat op voorhand niet onwelwillend tegenover een periode bij het Nederlands team. De coach die de USA naar twee wereldtitels leidde is op zoek naar een nieuwe uitdaging en staat voor alle opties open. "Ik ben op zoek naar een uitdaging, om mezelf te ontwikkelen en weer op de toppen van mijn kunnen te lopen."Dat vertelde Ellis tegenover FCAfkicken over haar huidige status, na haar vertrek bij de Verenigde Staten, waar ze werd opgevolgd door Vlatko Andonovski. "Ik mis het coach zijn wel, ja", stelt ze desgevraagd. "Veel vrienden zijn ook coach. Ik had gesprekken met DC United, zij hebben veel succes gekend in de MLS. Maar op dit moment sta ik voor alles open."

Daarbij zijn er voor Ellis geen belemmeringen in de keuze die ze gaat maken. "Het maakt niet uit waar het is. Ik heb altijd in Amerika gecoacht, dus internationaal kan heel interessant zijn. Ook een verschillend gender (mannen, red.) kan interessant zijn. Het zijn opties", aldus Ellis, die dus ook Oranje niet op voorhand zal afwijzen – ondanks dat er nog geen contact was over de mogelijke opvolging van Sarina Wiegman. "Nederland heeft een fenomenaal team."

Vrijdagavond staan Oranje en Amerika tegenover elkaar, het wordt voor Ellis de eerste keer dat ze haar oude ploeg ziet spelen, samen met haar moeder. "Het zijn twee internationale superpowers. Ik ben heel benieuwd, het is a great game. Het is een lange tijd geleden dat we internationaal speelden", wist Ellis. "Ik ben verheugd dat de Amerikaanse speelsters naar Nederland mogen reizen en dat kunnen beleven."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 16 januari 2021

  2. vrijdag 15 januari 2021