Siem de Jong pas optie voor winter, goalie Miazek afgetest

Siem de Jong pas optie voor winter, goalie Miazek afgetest

27 november 2020 – SC Heerenveen kan Siem de Jong niet voor de winterstop al presenteren. Hoewel technisch manager Gerry Hamstra de interesse van de Friezen niet hardop wilde bevestigen, werd wel duidelijk dat de middenvelder annex aanvaller niet tussentijds kan overstappen naar het Abe Lenstra Stadion. Verder is keeper Kamil Miazek – hij was de laatste tijd op proef - is afgetest.Dat heeft Hamstra laten weten tegenover Omrop Fryslân. Hamstra wilde desgevraagd niet concreet op namen ingaan. "Maar de window gaat pas in januari open", zei de technisch eindverantwoordelijke. Volgens Hamstra heeft De Jong nog 'gewoon' een contract bij FC Cincinnati en kan hij dus niet nu al overstappen. "Je weet dat we met lijsten werken, waarop interessante namen staan. Maar wat we ook gaan doen: dat zou voor de winterstop zijn."

En dat betekent dat De Jong op z'n vroegst pas in het nieuwe kalenderjaar kan komen. "Het is een grote naam in Nederland, dat is wel duidelijk. Hij is kampioen geworden met Ajax en heeft internationaal gespeeld. Maar dat zegt niks over onze lijstjes", zei Hamstra met een kleine glimlach op zijn gezicht. "Er komen heel veel namen voorbij, als het zover is, melden we ons. Maar dat we de wens hebben om ons elftal te versterken, dat is duidelijk."

Lees ook'SC Heerenveen voert gesprek met Siem de Jong'

Keeperskwestie
Alleen voor de keeperspositie probeert sc Heerenveen nog voor de winterse transferwindow zaken te doen. Miazek was de laatste tijd op proef, maar hij is volgens Hamstra afgetest. Ook loopt er nog een andere optie voor de Friezen, maar tot dusver kon dat vanwege persoonlijke omstandigheden – niets ernstigs – niet worden afgerond. "Die vacature staat nog open. We zijn nog op zoek naar een tweede keeper", aldus Hamstra, die niet wilde vertellen wie daar eventueel voor in aanmerking komt. 

Achter Mulder is Heerenveen in elk geval dus nog altijd op zoek naar een tweede keeper, aangezien diens stand-in Jaimy Kroesen nog erg onervaren is. Ook de zelfopgeleide Jan Bekkema (hij keerde deze zomer terug van SV Straelen) staat onder contract in het Abe Lenstra Stadion, maar dat is vooral voor het O21-team. Een extra keeper voor de selectie van Johnny Jansen is derhalve geen overbodige luxe.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 16 januari 2021

  2. vrijdag 15 januari 2021