Dilrosun overweegt transfer in winter als speeltijd uitblijft

Dilrosun overweegt transfer in winter als speeltijd uitblijft

27 november 2020 – Javairo Dilrosun (22) staat op een kruispunt in zijn loopbaan. De aanvaller vindt dat hij snel meer minuten moet gaan maken bij Hertha BSC, anders overweegt hij een winters vertrek. In zijn ogen is het cruciaal om aan spelen toe te komen en dat gebeurt momenteel bij de Bundesligaclub te weinig. "De komende weken worden heel belangrijk. Ik denk dat ik mijn situatie tot eind december moet aankijken."Dat vertelt hij tegenover Voetbal International. Dit seizoen kwam hij in alle competities opgeteld tot ruim een uur voetbal, verdeeld over vier invalbeurten. Dat hij zo weinig speelde, had mede te maken met een blessure en het feit dat hij in quarantaine moest. "Mijn vriendin had corona en dus moest ik twee weken binnenblijven. Dat was rond de vorige interlandperiode, toen ik nog bij de voorselectie van Oranje zat. Toen ik hersteld was, koos de trainer voor een andere formatie. We spelen nu met een diepe spits en twee spitsen daarachter", aldus Dilrosun.

Daardoor is de buitenspeler in Berlijn veroordeeld tot de reservebank, waar hij de laatste twee volledige duels bleef zitten. En op die manier kan hij zichzelf niet ontwikkelen, weet Dilrosun. "Als de transfermarkt eenmaal opengaat en ik speel nog steeds te weinig, dan moet ik misschien verder kijken. Maar voor nu heb ik er nog alle vertrouwen in dat ik mijn kansen in Duitsland wel ga krijgen."

In totaal speelde Dilrosun 47 duels namens Hertha BSC, waarin hij zesmaal scoorde en even zoveel assists gaf. De voormalig jeugdspeler van Ajax en Manchester City heeft zich als doel gesteld om ofwel op het EK 2021 te spelen, ofwel met Jong Oranje mee te gaan naar het EK O21 jaar. Voor beide eindtoernooien zal het aantal speelminuten snel moeten stijgen, beseft hij.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 16 januari 2021

  2. vrijdag 15 januari 2021