'United dichtbij akkoord met Calhanoglu, concurrent Van de Beek'

'United dichtbij akkoord met Calhanoglu, concurrent Van de Beek'

27 november 2020 – Manchester United hoopt zich snel te verzekeren van de diensten van Hakan Calhanoglu. De Turkse middenvelder heeft een aflopend contract bij AC Milan, de club waar hij dit seizoen indruk maakt, en mag daardoor rekenen op de nodige interesse. United lijkt de beste papieren te hebben, maar dat is niet voor iedereen goed nieuws.Volgens diverse internationale media, zoals Tuttosport en BILD, is de kans groot dat Calhanoglu transfervrij overstapt naar Manchester. De Duitse krant stelt zelfs dat het voor negentig procent zeker is dat United de volgende bestemming is van de rechtspoot. Mede daarom verkocht hij Juventus enkele maanden geleden al een resolute 'nee'. Hij wist van de interesse van United en wil dolgraag voor de Engelse topclub spelen.

Dat zou slecht nieuws betekenen voor Donny van de Beek, die het nu al te vaak moet doen met een rol op het tweede plan. Als nummer tien heeft hij sterspeler Bruno Fernandes voor zich, terwijl Ole Gunnar Solskjaer vaak een balansbewaker boven de Oranje-international verkiest. Daar wil Juventus dan weer van profiteren: de Turijnse topclub wil de middenvelder voor 33 miljoen euro oppikken.

Overigens is het nog geen uitgemaakte zaak dat Calhanoglu AC Milan achter zich laat. Beide partijen zijn nog altijd in overleg over een eventuele contractverlenging, maar voorlopig zijn de salariseisen van de middenvelder te gortig. De 26-jarige Calhanoglu speelde in het verleden voor Karlsruher FC, Hamburger SV en Bayer Leverkusen.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 16 januari 2021

  2. vrijdag 15 januari 2021