Zevende plaats vreet aan Slot: "Maar het is wel de realiteit"

Zevende plaats vreet aan Slot: "Maar het is wel de realiteit"

27 november 2020 – Na het niet onverdienstelijke gelijkspel tegen Real Sociedad (0-0) treedt AZ zondag aan tegen Heracles Almelo. De Alkmaarders zijn zoals het nu lijkt ongeschonden uit de wedstrijd tegen de Baskische tegenstander gekomen, zo maakt trainer Arne Slot vrijdag tijdens een persmoment bekend. Komend weekend hoopt het in de Eredivisie nog ongeslagen AZ het gat met de top van de competitie wat kleiner te maken.AZ begon het seizoen met vijf gelijke spelen op rij en won de laatste drie wedstrijden in de Eredivisie. Ondanks de ongeslagen status staan de Alkmaarders slechts zevende. "Dat doet geen enkel recht aan de manier waarop wij hebben gespeeld tot op heden", stelt Slot op de clubsite. "Maar het is wel de realiteit. Punten verliezen in het begin van het seizoen is vervelend en helemaal als dat ploegen zijn uit het rechterrijtje. We zullen nu wedstrijd voor wedstrijd omhoog moeten kruipen naar de top van de Eredivisie."

De ploeg van Slot maakte donderdagavond een goede indruk tegen Real Sociedad. "We hebben dit seizoen heel veel wedstrijden gespeeld zoals gisteren. Alleen een ploeg als FC Emmen gaat met tien man op de eigen zestien staan en dan krijg je een eenzijdige wedstrijd. Het leuke van het duel met Sociedad, en ook met Heerenveen, is dat je twee teams op het veld hebt staan die beide veel willen opbouwen en pressen. Dat levert over het algemeen leukere wedstrijden op. Er zit veel meer dynamiek in", aldus de trainer.

Ligt het AZ beter om tegen een voetballend team te spelen? "Ik denk dat we alle wedstrijden in de Eredivisie tot nu toe ruim hadden moeten winnen, maar dat is niet gebeurd. Ik weet niet of we beter zijn tegen voetballende teams. Goed spelen tegen de nummer één van Spanje is aansprekender en knapper dan tegen de tegenstanders die we troffen in de Eredivisie de afgelopen weken", zo gaat hij verder.

In Heracles treft AZ een tegenstander die de laatste twee wedstrijden verloor. "Met een gelijkspel tegen PSV en een overwinning op FC Utrecht doen zij het goed in eigen huis. Ik denk dat de meeste uitwedstrijden in de Eredivisie niet eenvoudig zijn, maar er is een aantal die nog weer wat lastiger zijn. Heracles is er daar één van."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 16 januari 2021

  2. vrijdag 15 januari 2021