Schmidt: "Blij dat we veel wedstrijden mogen spelen"

Schmidt: "Blij dat we veel wedstrijden mogen spelen"

27 november 2020 – Een half etmaal na de overwinning tegen PAOK Saloniki  kroop PSV-trainer Roger Schmidt achter het spreekgestoelte om vooruit te blikken op de wedstrijd van aanstaande zondag tegen Sparta Rotterdam. Uiteraard werd er tijdens het persmoment ook even teruggeblikt op de belangrijke overwinning in de Europa League. Ook kwam Mohamed Ihattaren (weer) ter sprake.Na een dramatische start won PSV donderdagvond met 3-2 van de Griekse opponent. "Mentaal is het elftal zeer sterk. Natuurlijk heb ik zaken gezien die beter kunnen. De restverdediging bijvoorbeeld. Daar zullen we veel arbeid in moeten stoppen", aldus Schmidt op de clubsite. Voor PSV volgen de wedstrijden elkaar in rap tempo op. "Ik heb niet het idee dat het voor ons moeilijk is om weer om te schakelen naar Eredivisie-voetbal. We zijn juist blij dat we veel wedstrijden mogen spelen. We focussen ons vandaag op het herstel. Ik ben blij om te zien dat we gisteren geen blessures hebben opgelopen."

Ihattaren ontbrak donderdagavond bij PSV. Hij is 'uitgeput' en ontbreekt derhalve komend weekend ook. "De schijnwerpers zijn op hem gericht en dat is terecht, want Mo is een ontzettend goede voetballer. Na de wedstrijd tegen FC Twente kwam hij naar me toe en vertelde hij dat hij uitgeput was. Wij hebben vervolgens besloten om hem tijd te geven fitter te worden. Tijdens de interlandperiode is Ihattaren er tien dagen uit geweest wegens ziekte. Daar ondervindt hij nog altijd hinder van", legde hij nogmaals uit waarom de middenvelder rust krijgt.

Tegenstander Sparta Rotterdam maakte vorige week indruk met een 6-0 zege tegen ADO Den Haag. "Niet alleen die zege, maar ook de gelijke spelen tegen AZ en Feyenoord geven aan dat het een team is met kwaliteiten. We moeten ons voorbereiden op een fysieke strijd, want het is een team dat graag mannelijk voetbal speelt."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 16 januari 2021

  2. vrijdag 15 januari 2021