John met RKC terug bij Twente: "Ik ben een man geworden"

John met RKC terug bij Twente: "Ik ben een man geworden"

27 november 2020 – Acht jaar nadat hij vol verwachting afscheid nam van FC Twente, keert Ola John vanavond terug. De loopbaan van de aanvaller liep niet zoals verwacht en bracht hem deze zomer bij RKC Waalwijk. Daar is hij na een gewenningsfase nu basisspeler. Ondanks dat hij teleurgesteld is in hoe zijn carrière is verlopen, is hij trots op zijn ontwikkeling.John werd uiteindelijk voor twaalf miljoen euro naar de Enschedese uitgang gedirigeerd, zodat FC Twente iets minder in het rood kwam te staan. Hij koos voor een overstap naar Benfica. "Ik vond dat ik toen nog niet toe was aan een stap naar het buitenland, maar het is nou eenmaal zo gelopen", aldus John in gesprek met De Telegraaf. "Je weet niet hoe het zou zijn gegaan als ik wel bij FC Twente was gebleven." Ondanks zijn mislukte avontuur is John blij met de stap die hij zette. "Ik ben geen jongetje meer, ik ben een man geworden."

Via HSV, Reading, Wolverhampton Wanderers, Deportivo La Coruña en Vitoria Guimarães keerde de eenvoudig Oranje-international terug in de Eredivisie. "Ik kreeg het beste gevoel bij RKC. Het was een mooi moment om met mijn gezinnetje naar huis te komen."

John speelde in Enschede samen met Steven Berghuis, momenteel aanvoerder en sterkhouder bij Feyenoord. "Met Steven heb ik altijd contact gehouden. Ik ben heel trots op hem en hoe hij zich heeft ontwikkeld", aldus John. "Ik denk dat hij nog wel een stapje hoger kan en ik zie hem dit seizoen wel de Gouden Schoen pakken. Hij is zo goed bezig."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 16 januari 2021

  2. vrijdag 15 januari 2021