Nilis gaat 'expertise delen' bij oude club RSC Anderlecht

Nilis gaat 'expertise delen' bij oude club RSC Anderlecht

27 november 2020 – Luc Nilis heeft na zijn kortstondige avontuur bij het Turkse Ankaragücü (tijdelijk) onderdak gevonden. RSC Anderlecht maakt via de officiële kanalen bekend dat de voormalig spits terugkeert op het oude nest. Hij is uitgenodigd om een aantal weken het team van trainer Vincent Kompany te volgen en 'zijn expertise te delen'.

Nilis was tussen 2014 en 2018 als spitsentrainer actief bij PSV. Na dienstverbanden bij VVV-Venlo en Ankaragücü keert hij terug bij de club waar hij vroeger als speler furore maakte. "We moeten zien of de band tussen mij, Anderlecht en de coach goed zit. Ik vind een stage een goed idee, want stel dat het niet werkt, dan zit je aan elkaar vast. Ik ben ervan overtuigd dat het zal klikken. Ik ga alleszins mijn uiterste best doen. Het is niet mijn intentie om het bij deze periode van tien dagen te houden. Hopelijk klikt het langs beide kanten", reageert Nilis bij VTM Nieuws.

"Stagiair Luc Nilis? Dat is een verkeerde benaming", aldus Kompany bij Sporza. "Luc is een clubicoon die zijn kennis kan delen, zowel met de spelers als met de staf. Het is een geweldige opportuniteit voor ons. Die luxe hebben we als Anderlecht: we hebben goeie spelers die het truitje gedragen hebben. Ik keek enorm op naar de speler Luc Nilis."

gerelateerd