Van Zweden over ADO: "Dan draait je maag echt 25 keer om"

Van Zweden over ADO: "Dan draait je maag echt 25 keer om"

27 november 2020 – Gemor in de bestuurskamer, een plek in de onderste regionen van de Eredivisie, een trainersontslag én een ontluisterende 6-0 nederlaag bij het debuut van zijn opvolger. Nee, het gaat ADO Den Haag dit seizoen opnieuw niet voor de wind. Supporter en adviseur John van Zweden krijgt het dit seizoen nauwelijks warm van de prestaties van 'zijn' club.Het zit Van Zweden dwars, de magere resultaten en de onrust. "Natuurlijk slaap ik niet goed van deze situatie. Als je kijkt naar Sparta-ADO moet je echt overgeven. Dan draait je maag echt 25 keer om", zegt van Zweden tegen de NOS. Toch is er ruimte voor optimisme. "Dat het nu niet goed is, lijkt mij duidelijk. Het voetbal is niet om aan te zien. Maar we moeten nu positief blijven en roeien met de riemen die we hebben." 

Tot dusverre is er bij de voormalig eigenaar van het Welshe Swansea City nog geen reden tot paniek. "Als we er over vijf weken nog steeds zo voor staan, ga ik mij pas echt zorgen maken. Je mag mij tegen die tijd weer bellen. Brood is in mijn ogen een geweldige coach. Loopt het niet, dan moet je je mouwen opstropen. Dat heb ik de afgelopen tijd te veel gemist."

ADO Den Haag heeft na negen speelronden vier punten gesprokkeld. Die matige resultaten waren niet eens de hoofdoorzaak van het ontslag van Rankovic. De 41-jarige Serviër zou te weinig hebben opengestaan voor overleg met Martin Jol, hoofd van het technisch hart. Met Rankovic hoopte Jol zijn invloed op het spel te kunnen uitoefenen, maar Rankovic trok zijn eigen plan. Onder Ruud Brood ging het nog niet bepaald beter: tegen Sparta werd met 6-0 verloren. Dit weekend wacht het sterk begonnen SC Heerenveen.


gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 16 januari 2021

  2. vrijdag 15 januari 2021