FC Utrecht
0 – 0
Sparta
FC Twente
0 – 0
VVV-Venlo

Potindeling WK-kwalificatie: welke landen kan Oranje treffen?

Potindeling WK-kwalificatie: welke landen kan Oranje treffen?

7 december 2020 – Vandaag, op maandag 7 december, wordt geloot voor de WK-kwalificatie. De potindeling is vrijdag bevestigd door de FIFA. Nederland zit in Pot 1 en ontloopt daarmee de absolute toplanden. Aan welke landen kan Oranje wel gekoppeld worden?Nederland zit in Pot 1 omdat het op de nieuwste versie van de FIFA-ranking tot de tien beste Europese landen behoort. Tijdens de afgelopen interlandperiode bewees Oranje zich een goede dienst door in het kader van de Nations League te winnen van Bosnië-Herzegovina (3-1) en Polen (1-2) en in een vriendschappelijke wedstrijd gelijk te spelen tegen Spanje (1-1). Daarmee werd een Zwitserse aanval afgeslagen.

In totaal verdwijnen 45 landen in de kokers. Oranje kan niet gekoppeld worden aan België, Frankrijk, Engeland, Portugal, Spanje, Italië, Kroatië, Denemarken en Duitsland. Omdat Pot 6 uit vijf teams bestaat, kan het Nederlands elftal zowel in een poule van 5 als 6 landen worden ingedeeld. 

De loting voor het WK van 2022 in Qatar zal op vanavond (maandag 7 december) vanaf 18.00 uur plaatsvinden. De tien groepswinnaars van de kwalificatiepoules zullen zich rechtstreeks plaatsen voor de eindronde. Nog eens drie Europese landen kunnen zich als nummers twee of via de Nations League kwalificeren voor het WK dat over ruim anderhalf jaar plaatsvindt.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 24 januari 2021

  2. zaterdag 23 januari 2021