Schmidt: "We moeten nu voorzichtig zijn met Ihattaren"

Schmidt: "We moeten nu voorzichtig zijn met Ihattaren"

27 november 2020 – In Eindhoven haalde men donderdagavond opgelucht adem na het horen van het fluitsignaal. PSV begon dramatisch aan de wedstrijd tegen PAOK Saloniki en keek al na dertien minuten tegen een 0-2 achterstand, maar de Eindhovenaren toonden veerkracht en wonnen na een indrukwekkende comeback met 3-2. Trainer Roger Schmidt is trots op zijn ploeg."Onder druk en in een moeilijke situatie hebben we teamspirit laten zien", wordt de Duitse oefenmeester geciteerd door het Eindhovens Dagblad. "Het is een belangrijk doel voor ons om ook na de winter nog in Europa actief te zijn. We verdienden het om te winnen, als je kijkt naar alle kansen. Voor rust speelden we het tactisch niet helemaal goed uit. Na rust vonden we elkaar beter en creëerden we veel mogelijkheden."

Lees ookDumfries blij met zege: "Uiteindelijk winnen we verdiend"

Door doelpunten van Cody Gakpo, Noni Madueke en Donyell Malen boog PSV de vroege achterstand om naar een 3-2 zege. Laatsgenoemde komt steeds beter in vorm. "Hij is nog geen honderd procent, maar wordt steeds beter. Het vertrouwen bij hem komt terug. We hadden in balbezit voorin vanavond een goede harmonie. De volgende keer scoort Eran. misschien weer. Ze speelden voorin bij ons samen en hadden oog voor elkaar. Als we meer vertrouwen hebben, komen de aanvallers in situaties waarin ze nog meer kunnen bereiken."

Bij PSV ontbrak naast Mario Götze ook Mohamed Ihattaren. De jonge middenvelder is uitgeput en zal er ook komend weekend tegen Sparta Rotterdam niet bij zijn. "Zondag was hij na twintig minuten erg vermoeid. Ja, het is een moeilijk seizoen voor hem. Iedereen zou wensen dat hij in topvorm is en laat zien wat hij zou kunnen. We moeten nu voorzichtig zijn met hem en hem helpen om hem weer in topvorm te krijgen. Zondag is hij er niet bij. We kijken daarna hoe het gaat."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 27 januari 2021

  2. dinsdag 26 januari 2021