AZ laat Real Sociedad ontsnappen met remise: 0-0

26 november 2020, 23:00   Bijgewerkt: 26 november 2020, 23:08

AZ heeft donderdagavond een punt overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen Real Sociedad. De Alkmaarders lieten in het eigen AFAS Stadion kansen liggen om de bezoekers uit Spanje pijn te doen, maar zullen desondanks niet geheel ontevreden zijn met het verdiende gelijkspel: 0-0. Zodoende blijft de strijd voor overwintering in de Europa League bijzonder spannend in groep F. SSC Napoli (negen punten), Sociedad (zeven punten) en AZ (zeven punten) zijn twee wedstrijden voor het einde nog volop in de race.

Trainer Arne Slot zag geen redenen om iets te veranderen aan zijn basiself en stelde dezelfde elf spelers op die afgelopen weekend nog met 1-0 van FC Emmen wonnen. Dat betekende dat Myron Boadu andermaal op de reservebank moest starten van zijn trainer. In de voorhoede was er wel plaats voor Jesper Karlsson, Albert Gudmundsson en Calvin Stengs. Aan de zijde van Sociedad ontbrak routinier David Silva, die vanwege een blessure achterbleef in Baskenland. Toch stonden er opnieuw bekende namen in de basis bij de koploper van La Liga. Onder meer Adnan Januzaj, Nacho Monreal en Alexander Isak verschenen aan de aftrap. Laatstgenoemde speelde tijdens seizoen 2018/19 in de Eredivisie namens Willem II.

Sociedad probeerde na de rust het heft in handen te nemen, maar daar slaagden de Basken niet in. Binnen een paar minuten tijd kreeg AZ vervolgens twee enorme kansen om de score te openen. Dani de Wit verscheen helemaal vrij in de zestien van de gasten, maar Remiro bracht met zijn voeten redding op de kopbal van de middenvelder. Niet veel later had de goalie geen antwoord op een pegel van Koopmeiners. Remiro had echter geluk dat de bal via de lat terug het veld in kwam. Sociedad zorgde daarna voor meer dreiging en schreeuwde om een strafschop na een vermeende overtreding op Mikel Oyarzabal. Scheidsrechter Aleksandar Stavrev wilde tot woede van de Spanjaarden niets van een strafschop weten en liet gewoon doorspelen.

Opstelling en beoordelingen*:

AZ: Marco Bizot 6.5; Jonas Svensson 6.5, Pantelis Hatzidiakos 6.5, Bruno Martins Indi 6.5, Owen Wijndal 6.5; Fredrik Midtsjø 6, Dani de Wit 6, Teun Koopmeiners 6.5; Jesper Karlsson 6 (71. Zakaria Aboukhlal-), Albert Gudmundsson 6 (71. Myron Boadu -), Calvin Stengs 6.

Man of the Match: Teun Koopmeiners

*spelers moeten minimaal twintig minuten meedoen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen