Napoli eert Maradona met zege, Granada blijft koploper

Napoli eert Maradona met zege, Granada blijft koploper

26 november 2020 – Napoli heeft het eerbetoon aan Diego Armando Maradona donderdagavond in de Europa League kracht bijgezet met een overwinning op NK Rijeka. In een wedstrijd vol kippenvel-momenten had de Serie A-ploeg aan een eigen doelpunt van – toeval of niet – Armando Anastasio genoeg voor de zege, die door Hirving Lozano werd bekrachtigd (0-4). Door de zege daalt AZ wel voor even af naar de derde plaats in de poule. De fans van Napoli brachten rondom het stadion een heel fraai eerbetoon aan de overleden Maradona (zie onder). Met vuurwerk rondom het gehele stadion was de sfeer vrijwel de hele avond eentje vol van kippenvel, wat ook gold voor de minuut stilte en de rouwbanden waarmee Napoli speelde. Voor aanvang van het duel droegen alle spelers een shirt met rugnummer 'tien' en de naam van Maradona achterop.

In het spel kon de Italiaanse ploeg, die drie weken geleden ook maar moeizaam won in Kroatië, minder doen denken aan de overleden Pluisje. Een fraaie individuele actie van Pjotr Zielinski brak de ban voor de wedstrijd in Groep F: hij zette voor vanaf links, waarna Anastasio weinig anders kon doen dan de bal in zijn eigen doel glijden. In zijn rug had anders Napoli-speler Matteo Politano namelijk hetzelfde gedaan. Via voormalig PSV'er Hirving Lozano werd het duel een kwartier voor tijd definitief beslist.

Granada – Omonia Nicosia 2-1
In de poule van PSV, Groep E, blijft Granada aan kop staan. Hoewel het beduidend veel moeite had met Omonia Nicosia – dat uit de eerste drie duels alleen tegen PSV een punt had gepakt – kwam het wel tot de drie punten, die de ploeg op pole position brengt voor de knock-outfase van de Europa League. Alberto Soro kroonde zich een kwartier voor tijd tot matchwinner, nadat het elftal in de Primera Division al tweemaal op rij had verloren. In eigen huis tegen PSV kan Granada zich volgende week officieel plaatsen voor de volgende ronde, wat de Eindhovenaren gezien hun huidige tweede plaats ten koste van alles willen voorkomen.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 23 januari 2021

  2. vrijdag 22 januari 2021