Zlatan sprak over rentree in nationale ploeg

Zlatan sprak over rentree in nationale ploeg

26 november 2020 – Zit een terugkeer van Zlatan Ibrahimovic bij het Zweedse nationale elftal er dan toch in? De 39-jarige vedette van AC Milan heeft met bondscoach Janne Andersson om tafel gezeten over een mogelijke rentree.Momenteel is Zlatan uit de roulatie met een hamstringblessure, maar dat hij in vorm is, staat wel vast. De spits scoorde al tien goals in zes competitieduels. Daarmee voert hij de topscorerslijst van de Serie A aan. Zondag bezorgde hij Milan met twee goals nog de winst bij Napoli (1-3).

Nadat Zlatan afgelopen woensdag voor de twaalfde keer werd uitgeroepen tot Zweeds voetballer van het jaar, liet hij al weten wel open te staan voor een terugkeer in de nationale ploeg. "Eerlijk gezegd mis ik de nationale ploeg", zei Zlatan die eerder in de maand al op social media een foto liet rondgaan in het Zweedse shirt. Met daarbij de tekst: 'lang niet gezien'.

Ibrahimovic stopte in 2016 na 116 interlands als international. Daarin maakte hij 62 doelpunten. "Toen Zlatan de deur opende om weer voor de nationale ploeg te gaan spelen, vonden we het belangrijk om zo snel mogelijk met hem te gaan praten", verklaart Andersson op de website van de Zweedse bond. Bij het gesprek, dat in Milaan plaatsvond, was ook secretaris-generaal Hakan Sjöstrand van de Zweedse bond aanwezig. "Ik ben blij dat we zo snel een afspraak konden maken. De ontmoeting was goed en vruchtbaar. We hebben afgesproken in de toekomst verder te praten", zegt Andersson.

Lees ookIbrahimovic denkt serieus aan rentree bij Zweden: "Ja, ik mis het" 

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 16 januari 2021

  2. vrijdag 15 januari 2021