Advocaat: "In een uitduel met tien man een uitstekend resultaat"

Advocaat: "In een uitduel met tien man een uitstekend resultaat"

26 november 2020 – Feyenoord-trainer Dick Advocaat heeft zijn ploeg veel complimenten gegeven na de remise op bezoek bij CSKA Moskou. Na de rode kaart voor Nicolai Jørgensen speelde zijn elftal vrijwel de hele tweede helft met een man minder, maar pakte desondanks een belangrijk resultaat in Rusland. "Dit is in een uitwedstrijd met tien man een uitstekend resultaat."Dat zei hij op de clubsite van Feyenoord over de doelpuntloze remise in Moskou. "Het is niet de eerste de beste ploeg waar je met tien man tegen speelt", reageerde Advocaat gevat, nadat zijn elftal afgelopen weekend tegen Fortuna Sittard ook al vrijwel de hele wedstrijd met een man minder opereerde. Toen werd er zelfs gewonnen, al was de tegenstander minder dan de koploper van Rusland donderdagavond.

"We gingen opnieuw voor een 4-4-1-formatie. In de tweede helft brachten we Eric Botteghin om het nog verder dicht te zetten. Dat pakte goed uit. De jongens hebben voor iedere meter gevochten", loofde Advocaat het optreden van Feyenoord. "Na vijf minuten in de tweede helft was het tegenhouden."

Dat Jørgensen een rode kaart pakte, vond de ervaren coach allesbehalve handig. "Na die eerste kaart moet je oppassen, minder je handen gebruiken, slimmer zijn. Maar ik maak hem geen verwijten", aldus Advocaat, die ook vond dat Bart Nieuwkoop vlak voor rust had moeten scoren. "Zo'n kopbal moet zitten. Maar al met al moet ik het team een groot compliment geven."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 16 januari 2021

  2. vrijdag 15 januari 2021