Arsenal wint groep, AC Milan speelt gelijk zonder Zlatan

Arsenal wint groep, AC Milan speelt gelijk zonder Zlatan

26 november 2020 – Arsenal heeft donderdagavond op bezoek bij Molde een eenvoudige zege geboekt: 0-3. Daarmee zijn de Londenaren zonder kleerscheuren door naar de volgende ronde in de Europa League. AC Milan speelde zonder Zlatan Ibrahimovic gelijk bij Lille (1-1), waardoor de koploper van de Serie A nog alle zeilen bij moet zetten om door te gaan.Molde – Arsenal 0-3
Twee weken terug had Arsenal in de eerste helft nog alle moeite met Molde, toen het zelfs op achterstand kwam in het Emirates Stadium. In de tweede helft stelden The Gunners toen orde op zaken met een 4-1 zege. In Noorwegen had Arsenal, zonder Aubameyang, ook de tweede helft nodig om het verschil te maken. Na een 0-0 ruststand - mede door een enorme misser van Sheriff Sinyan - brak uitgerekend Nicolas Pepe, afgelopen weekend nog verguisd door trainer Mikel Arteta na zijn rode kaart tegen Leeds United, de ban met de 0-1. Reiss Nelson verdubbelde al snel de score, waarna Folarin Balogun voor het slotakkoord zorgde. Arsenal is na vier duels al groepswinnaar en in Europa gaat het dus een stuk beter dan in de Premier League. 

Lille – AC Milan 1-1
In de eerdere ontmoeting won het Lille van Sven Botman nog van AC Milan, nu moest het in Frankrijk genoegen nemen met een gelijkspel. Daar zullen Botman en conosrten van balen, aangezien Zlatan Ibrahimovic (die drie weken geleden overigens een strafschop miste) met een hamstringblessure ontbrak bij de Italianen. Jonathan Samba maakte namens Lille de 0-1 van Samuel Castillejo ongedaan. Lille gaat nu aan de leiding met acht punten, Milan volgt met zeven en ziet Sparta Praag op een punt naderen. De Tsjechen wonnen van Celtic: 4-1.

SC Braga - Leicester City 3-3
Naast Arsenal is ook een andere Engelse deelnemer zeker van de volgende ronde: Leicester City. The Foxes speelden in de laatste minuut gelijk door een goal van, wie anders, invaller Jamie Vardy. Daardoor heeft de ploeg van Brendan Rogers nu tien punten uit vier duels. Daarmee kan de blik op de Premier League en kan Vardy het in de komende twee groepsduels rustig aan doen. 

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 16 januari 2021

  2. vrijdag 15 januari 2021