Dinamo Zagreb blijft op pole position, Feyenoord tweede

Dinamo Zagreb blijft op pole position, Feyenoord tweede

26 november 2020 – Dinamo Zagreb houdt in de poule van Feyenoord, Groep K van de Europa League, de beste papieren om de volgende ronde te bereiken. De koploper van Kroatië ging ondanks dat het in de eerste drie duels pas eenmaal scoorde ook in de groep aan kop en blijft daar door de 0-3 zege op bezoek bij Wolfsberger AC donderdagavond staan. Feyenoord stijgt door het knappe punt in Moskou naar de tweede plaats. Met één doelpunt voor en nul tegen had Dinamo Zagreb een bijzonder doelsaldo als koploper (één zege, twee doelpuntloze remises) van Groep K na drie duels, maar Dick Advocaat had vooraf al aangekondigd dat de Kroatische ploeg in zijn ogen de favoriet is in de Europa League-poule. Hoewel Feyenoord daar in de eerste speelronde door een gemiste penalty van Steven Berghuis naliet om te winnen, kreeg de ervaren coach in de eerste drie speelrondes gelijk.

En ook in de vierde speelronde viel Dinamo Zagreb op bezoek bij AC Wolfsberger niet tegen. Sterker nog: het verdriedubbelde het aantal gescoorde doelpunten. Want nadat Lovro Majer na exact een uur voetballen een rebound tegen de touwen werkte en het openingsdoelpunt verzorgde, besliste Bruno Petkovic een kwartier voor tijd het duel in het voordeel van de bezoekers. Na een goede aanval over de rechterkant liep de aanvaller simpel de bal binnen: 0-2. Luka Ivanušec zorgde in blessuretijd zelfs voor een derde treffer namens de bezoekers. 

Zodoende ligt Dinamo Zagreb op pole position en kan het zich volgende week donderdag in De Kuip definitief plaatsen voor de volgende ronde van de Europa League. Feyenoord - dat door het puntenaantal over Wolfsberger AC heen is gegaan, maar nog wel een minder onderling resultaat heeft met de Oostenrijkers - moet dat zien te voorkomen en zelf een volgende stap zetten naar de knock-outfase. 

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 16 januari 2021

  2. vrijdag 15 januari 2021