Advocaat Maradona boos op zorg: het ging al slecht met Pluisje

Advocaat Maradona boos op zorg: het ging al slecht met Pluisje

26 november 2020 – Matías Morla, de advocaat van Diego Maradona, is met een zeer opvallende verklaring naar buiten gekomen over de dood van de Argentijnse legende. In een persbericht zet hij vraagtekens bij de hulp van het zorgpersoneel. Zo zou het een half uur hebben geduurd voor er een ambulance ter plaatse was in Tigre. Ook kwam naar buiten dat het sowieso niet goed meer ging met Maradona. Dat schrijft Morla in een dubieus communiqué (zie onder), waarin hij afgeeft op de zorg. Volgens Morla zou er meer dan twaalf uur niet naar Maradona zijn omgekeken. 'En de ziekenwagen deed er meer dan een half uur over om ter plaatse te komen. CRIMINELE IDIOTERIE', claimt de advcoaat. Volgns Morla moet er een extern onderzoek worden ingesteld naar de omstandigheden van de dood van Pluisje.

Maradona, volgens zijn advocaat een 'goede gast en de beste voetballer in de geschiedenis van het voetbal' was herstellende van een zware hersenoperatie. Volgens Morla werd er aldaar door het verzorgend personeel dus niet goed genoeg op hem gelet. De voormalig voetballer kreeg een hartaanval, die hem fataal werd. Al ging het de laatste tijd sowieso niet goed met Maradona, zo schrijft dagblad AS over de laatste dagen van Pluisje.

Lees ookMaradona wordt donderdag al begraven in Buenos Aires

Als hij al helemaal zou herstellen, dan zou dat op lange termijn zijn. 'Maradona woonde in zijn nieuwe huis in Tigre met een 24-uurs verpleegster. Hij deed oefeningen met zijn kinesioloog om zijn motorische vaardigheden te verbeteren, werd omringd door zijn inner cirkel en kreeg regelmatig bezoek van zijn kinderen, vooral Gianinna en Jana. Het vermijden van alcoholgebruik was essentieel om terugval te voorkomen', staat in het dagblad. 'Weer aan het werk gaan als coach van Gimnasia de la Plata was zijn grote wens en het enige dat hem echt stimuleerde in zijn herstel.' Hij kon de draad niet oppakken, daags voor zijn overlijden, schijnt het al slecht met hem gegaan te zijn.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 16 januari 2021

  2. vrijdag 15 januari 2021