Nederland in Pot 1 bij loting voor de WK-kwalificatie

Nederland in Pot 1 bij loting voor de WK-kwalificatie

26 november 2020 – In de laatste interlandperiode heeft Nederland prima zaken gedaan, waardoor het zeker in Pot 1 zal verdwijnen als de loting voor de WK-kwalificatie wordt gehouden. Dat betekent dat Oranje de absolute toplanden zal ontlopen op de route naar het WK van 2022.Op de nieuwste versie van de FIFA-ranking heeft Oranje een plaats bij de tien beste Europese landen. Dat was precies het doel van de afgelopen interlandperiode, waarin er gewonnen werd van Bosnië-Herzegovina (3-1) en Polen (1-2) en gelijkgespeeld werd tegen Spanje. Daarmee werd de aanval van van Zwitserland afgeslagen. Oranje staat op de wereldranglijst nu veertiende, maar hoort wel bij de tien beste landen van Europa.

En dat is precies waar het om gaat bij de loting die op 7 december van dit jaar wordt verricht in Zwitserland. Oranje zal daar horen wie de tegenstanders worden op weg naar het WK 2022. Nederland heeft bij die loting een beschermde status en zal de andere negen landen uit de toptien niet kunnen treffen. Dat is belangrijk, want alleen de nummers één uit de groep plaatsen zich direct.

België, Frankrijk, Engeland, Portugal, Spanje, Italië, Kroatië, Denemarken en Duitsland zijn de andere negen landen die een beschermde status genieten. Overigens is een beschermde status niet altijd een garantie voor succes: in aanloop naar het WK 2018 was Oranje eveneens groepshoofd. Toen kwam uit Pot 2 echter Frankrijk uit de koker en dat land plaatste zich uiteindelijk voor het WK. Gelukkig voor Oranje zitten er ditmaal geen landen van het kaliber Frankrijk in de andere potten.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 23 januari 2021

  2. vrijdag 22 januari 2021