Gasperini geniet van winst bij Liverpool: "Geweldige prestatie"

Gasperini geniet van winst bij Liverpool: "Geweldige prestatie"

26 november 2020 – Gian Piero Gasperini heeft met Atalanta Bergamo voor een stunt gezorgd in de Champions League door woensdag met 0-2 te winnen bij Liverpool. Door die overwinning is het razend spannend in Groep D, waar Ajax tweede staat met evenveel punten als Atalanta. Gasperini heeft genoten van zijn ploeg."We hebben een geweldige prestatie geleverd", sprak de trainer van Atalanta na afloop. "We hebben laten zien wat we willen en kunnen. Liverpool bracht de grote sterren in het veld toen ze het moeilijk hadden, maar toen scoorden wij de 0-2. We deden het veel beter dan in Bergamo en lieten de bal beter rondgaan. We maakten bovendien de fouten niet die we toen wel begingen."

Winnen op Anfield Road is lang niet iedereen gegeven, beseft de oefenmeester. "Dit is een stadion dat onderdeel uitmaakt van de geschiedenis van het voetbal. Liverpool was hier al 64 duels ongeslagen, dus misschien is dit wel onze meest prestigieuze zege. Dit moet ons een boost geven. We hebben het heel goed gedaan."

Wat er volgende week gebeurt bij Liverpool - Ajax en Atalanta - Midtjylland, is op zich niet eens van waarde. Hoe dan ook zullen beide teams het in de laatste speelronde gaan uitvechten. "Atalanta moet met minder stress spelen", vindt Gasperini. "Er is geen druk van buitenaf, we moeten genieten van het meedoen in deze competitie. Dat geluk moeten we terugvinden."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 23 januari 2021

  2. vrijdag 22 januari 2021