Labyad geniet: "Doe er alles aan om in het team te blijven"

Labyad geniet: "Doe er alles aan om in het team te blijven"

26 november 2020 – Zakaria Labyad heeft optimaal geprofiteerd van de vormdip van Quincy Promes en is inmiddels de vaste nummer tien van Ajax. Woensdag stond hij weer in de basis tegen FC Midtjylland (3-1) en hoewel hij een grote kans om zeep hielp, blikt hij met een goed gevoel terug op de Champions League-wedstrijd.



"Ik vond het goed", reageerde de middenvelder bij Veronica. "In de eerste helft creeërden we genoeg kansen, helaas niet gescoord. In de tweede helft maken we de kansen wel af en dan sta je 3-0 voor. De penalty was eigenlijk een cadeau, maar uiteindelijk was het een goede avond voor ons."

In de eerste helft schoot Labyad vanuit kansrijke positie tegen de keeper aan. "Die kans moet er gewoon in. Eigenlijk moest ik hem tegendraads schieten, ik raakte hem niet vol. ie keeper was er snel bij maar die kans moet er natuurlijk in. Verder ging het goed. Op tien is mijn favoriete positie. Ik doe er alles aan om in het elftal te blijven. Ik ben een echte teamspeler die heel veel coacht op het veld. Ik draai al een tijdje mee en gebruik mijn ervaring om de jongens allemaal naar te zetten."

Dat er ook geregeld kritiek is, deert Labyad niet. "Mensen hebben altijd kritiek, of je nou goed speelt of niet. Ik lees niet veel nieuws en kritiek hoort bij de topsport. Het maakt me niet uit wat andere mensen zeggen."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 26 februari 2021

  2. donderdag 25 februari 2021