Gisteren gemist: rouwen om overleden Maradona, Ajax wint in CL

26 november 2020, 07:17

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op woensdag 25 november.

Alles over het overlijden van Diego Armando Maradona (60)

Diego Maradona (60) is woensdag op zestigjarige leeftijd overleden. De voormalig voetballer is vermoedelijk door de gevolgen van een hartaanval om het leven gekomen. De voetbalwereld heeft geschokt gereageerd op het treurige verlies van Pluisje. Hieronder een overzicht van alles wat er voorbij gekomen is na zijn overlijden.

Tagliafico rouwt om Maradona: "Dit is heel erg moeilijk"

Nico Tagliafico won met Ajax van Midtjylland. Toch waren zijn gedachten ook bij zijn landgenoot Diego Maradona, die eerder op de dag overleed. Speciaal op het verzoek van Tagliafico draaide Ajax voor de wedstrijd Live is Life, het nummer waarmee Pluisje ooit zijn legendarische warming up deed. Het trieste nieuws doet veel met de linksback, die zijn gevoelens voor Maradona onder woorden bracht bij Ziggo Sport.

Loodzware opdracht voor Ajax ondanks ruime zege op Midtjylland

Ajax heeft in de Champions League gedaan wat het moest doen: winnen van FC Midtjylland (3-1). Overwintering in Europa is daarmee een feit voor de Amsterdammers, maar of dat in de Champions League zal zijn, is nog allerminst zeker. Atalanta won namelijk zeer verrassend bij Liverpool (0-2), waardoor Ajax nog vol aan de bak zal moeten om een plek in de achtste finale veilig te stellen.

Ten Hag tevreden: "Onze vorm is stijgende"

Erik ten Hag keek tevreden terug op de zege van zijn ploeg tegen FC Midtjylland (3-1). Na een moeizame eerste helft zag hij Ajax na de onderbreking uitstekend voor de dag komen. Ook nam hij de zorgen over Davy Klaassen en Daley Blind weg. De twee Ajacieden werden volgens de trainer uit voorzorg gewisseld.

Real Madrid profiteert van dramatische Inter-avond

Real Madrid staat er na speelronde vier goed voor met het oog op overwintering in de Champions League. De ploeg won met 0-2 bij Internazionale, dat door een rode kaart al snel aan een kansloze missie bezig leek. Inter zelf heeft een wonder nodig om nog kans te maken op een plek in de knock-outfase.

Bayern overwintert, Atlético en Lokomotiv strijden om ticket twee

Bayern München is de zesde ploeg die zeker is van deelname aan de knock-outfase van de Champions League. Na Chelsea, Sevilla, FC Barcelona, Juventus en eerder op de avond ook Manchester City is ook der Rekordmeister niet meer in te halen in de poule. Een 3-1 overwinning op Red Bull Salzburg was daarvoor nodig.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen