Ten Hag tevreden na winst: "Onze vorm is stijgende"

Ten Hag tevreden na winst: "Onze vorm is stijgende"

25 november 2020 – Erik ten Hag keek tevreden terug op de zege van zijn ploeg tegen FC Midtjylland (3-1). Na een moeizame eerste helft zag hij Ajax na de onderbreking uitstekend voor de dag komen. Ook nam hij de zorgen over Davy Klaassen en Daley Blind weg. De twee Ajacieden werden volgens de trainer uit voorzorg gewisseld."Onze vorm is stijgende. Dit is het Ajax dat ik wil zien", zei Ten Hag bij Ziggo Sport. "Een smetje was de tegengoal. Daar waren de spelers ook boos over, omdat het in onze ogen geen strafschop was", aldus de trainer. "Maar we hadden Midtjylland bij de strot. We dwongen ze tot de lange bal, waardoor Midtjylland niet onder onze druk uitkwam."

Hoewel Ajax in de eerste helft vele kansen om zeep hielp, was Ten Hag niet ongerust over een slechte afloop. "Je moet wel de trekker overhalen, maar ik heb in de rust ook tegen de spelers gezegd dat ze rustig moesten blijven. En dat bleek, want de bal zat er al snel in", doelde hij op de goal van Ryan Gravenberch. "Een geweldige goal van hem, dat is ook zijn kwaliteit. Hij kan enorm hard schieten, dat weten we. Hij is nu relaxter voor het doel en dan zie je dat hij scoort."

Hoewel Ajax dus de broodnodige overwinning boekte, was er ook minder goed nieuws door de verrassende zege van Atalanta bij Liverpool (0-2). "Maar het maakt niet heel veel verschil", vindt Ten Hag. "We moeten sowieso van ze winnen om door te gaan in deze groep. Wij bekijken het gewoon van wedstrijd tot wedstrijd en gaan volgende week voor een resultaat in Liverpool."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 15 januari 2021

  2. donderdag 14 januari 2021