Bayern overwintert, Atlético en Lokomotiv strijden om ticket twee

25 november 2020, 23:31   Bijgewerkt: 26 november 2020, 07:16

Bayern München is de zesde ploeg die zeker is van deelname aan de knock-outfase van de Champions League. Na Chelsea, Sevilla, FC Barcelona, Juventus en eerder op de avond ook Manchester City is ook der Rekordmeister niet meer in te halen in de poule. Een 3-1 overwinning op Red Bull Salzburg was daarvoor nodig.

Het duurde even voor Bayern - dat met een perfecte score van negen punten uit drie wedstrijden de wedstrijd in ging - tot scoren kwam. Wie anders dan Robert Lewandowski wist kort voor rust toch de ban te breken. Een afstandschot van Thomas Müller was nog voor doelman Cican Stankovic, maar hij liet de bal los, waardoor de Poolse doelpuntenmaker toe kon slaan. Na rust verdubbelde Kingsley Coman - met wat geluk - de voorsprong. Na een knappe passeerbeweging werd zijn schot van richting veranderd, waardoor Stankovic kansloos was: 2-0.

Na een felle overtreding van Marc Roca kwam de ploeg het laatste halfuur met tien man te staan. Leroy Sané liet echter al heel snel merken dat Bayern ook met tien man een sterke ploeg is voor de Oostenrijkers. Hij kopte een voorzet van Coman prima binnen en zette zijn ploeg op 3-0. Merghim Berisha deed nog wat terug namens Salzburg, maar echt spannend werd het niet meer. Met een 3-1 overwinning is Bayern zeker van een plek bij de laatste zestien van de Champions League.

Atlético opnieuw niet langs Lokomotiv Moskou

Dat laatste geldt bij lange na niet voor Atlético Madrid. De ploeg wist woensdagavond opnieuw niet te winnen van Lokomotiv Moskou. Na de 1-1 in de Russische hoofdstad eindigde de tweede ontmoeting opnieuw in een - dit keer doelpuntloos - gelijkspel. Daarmee is het nog altijd spannend wie naast Bayern het tweede ticket in groep A pakt. Atlético heeft met vijf punten de beste papieren, maar wordt nauw gevolgd door Lokomotiv Moskou met drie punten. Ook Red Bull Salzburg, dat tot dusver slechts één punt pakte, maakt in theorie nog kans.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!